Suriyeli muhaliflerden bir sözcü başkent Şam’da kilit noktada yeni bir saldırı başlattıklarını açıkladı.  Sözcü muhaliflerin Orduya karşı hafta sonu kaybettikleri toprakları geri aldığını ve şimdi şehrin kalbine giden önemli bir kesişim noktasında olduklarını söyledi.

Suriye ordusundan ise Şam’ın kalbine giden bu önemli noktayı muhaliflerin aldığına dair bir açıklama henüz gelmedi.  Ancak Suriye devlet medyası rejim güçleri ile muhalifler arasında Şam'ın merkezinde büyük bir çatışmanın yaşandığını duyurdu.

Bölgeden sıcak çatışma haberleri geliyor. Ordu güçlerinin 3 ayrı hava saldırısı gerçekleştirdiği, saldırıda bir sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralı olduğu belirtildi.

Dün  Şam'ın dış mahallelerinde orduyla silahlı muhalif gruplar arasında şiddetli çarpışmalar yaşandığı bilgisi gelmişti.  Görgü tanıkları sürpriz saldırısı sırasında muhaliflerin bulunduğu kent merkezine top mermileri ve roketler düştüğünü aktarmıştı. Suriye ordusu ise  saldırılara hava harekatıyla karşılık vermişti.

Aynı zamanda Rusya söz konusu saldırılarda Rus büyükelçilik binasının zarar gördüğünü açıklamıştı.

300 BİNDEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

Londra merkezli muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhaliflerin, ordunun saldırısı altındaki Barzeh, Tişren ve Kabun'daki baskıyı azaltmak için karşı saldırı başlattığını belirtti.

Geçen Çarşamba, Şam'da adliye sarayına düzenlenen intihar saldırısında 31 kişi hayatını kaybetmişti.

Daha sonra kentin batısındaki bir lokantaya düzenlenen intihar saldırısında da 20 kişi öldü.

Birleşmiş Milletler'e göre Suriye'de altı yıl önce başlayan savaşta 300 binden fazla kişi hayatını kaybetti.