İdlib ilindeki 63’ncü alaya bağlı Taftanaz Askeri Havaalanı’nda görev yapan Muslih yaptığı açıklamada, asli görevi olan halkı ve ülkeyi korumak yerine, ülkeyi yıkmakla görevli bir güce dönüşen ”cani” rejimden ayrıldığını duyurdu.

"SURİYE HALKI RUS, ÇİN VE İRAN SİLAHLARIYLA ÖLDÜRÜLÜYOR"

Muslih’in açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ”Ülkeyi korumakla görevli rejimin ülkeyi yıkıcı bir güce dönüşmesi, hava kuvvetlerinin ağır Rus, Çin ve İran silahlarıyla Suriye şehirlerini bombalaması nedeniyle, bu cani rejimden ayrıldığımı ilan ediyorum”

MUHALİFLER UKRAYNA UYRUKLU RUS AJANI YAKALADI

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu, Suriye’de Tartus şehrinden Şam’a doğru seyahat etmekte olan Ukrayna uyruklu Koşniva Anhar’ı Rus istihbaratı adına çalıştığı gerekçesiyle alıkoydu.

Suriye’ye sahte gazeteci kimliğiyle girdiğini ve Suriye’nin değişik yerlerinde Rus subaylarla Suriyeli subaylar arasında tercümanlık yaptığını itiraf eden Anhar, Şam’a geldiğinde ilk önce Suriye rejiminin önemli isimlerinden ve Esad ailesinin eniştesi Asıf Şevket ile görüştüğünü ve Şevket’in kendisini Humus’a gönderdiğini belirtti.

Anhar ayrıca, 26 Eylül’de Şam’daki Genelkurmay Başkanlığı binasında meydana gelen patlama esnasında yapılan önemli bir toplantıda tercümanlık yaptığını da itiraf etti.