New York’taki 10 metro istasyonuna, “Medeni bir insanla bir vahşi arasındaki herhangi bir savaşta, medeni insanı destekle, İsrail’i destekle, cihadı yen” yazılı afişler asıldı. Amerikan Özgürlüğü Savunma Girişimi (AFDI) isimli Yahudi bir grup tarafından yürütülen Müslüman karşıtı reklam kampanyasına, daha önce New York Ulaşım Dairesi’nden (MTA) “alçaltıcı ifadeler içerdiği” gerekçesiyle izin verilmemişti. Ancak AFDI, Eylül 2011’de MTA’ya dava açmış ve mahkeme, kampanyanın “konuşma özgürlüğünü” koruduğu kararına vararak afişlerin metrolara asılmasına izin vermişti.

New York metrosunu kullanan ABD’li vatandaşlar ise, afişlere farklı tepki gösterdi. George Mellendeck adlı şahıs, “Medeni bir insanı desteklememek sizce de zor değil mi?” dedi. Afişlerin İslamofobi’yi teşvik edip etmediğine ilişkin soruya Mellendeck, “Hayır, kesinlikle etmiyor. Çünkü zeki bir insan bunu olduğu gibi görecektir, bu bir düşüncedir” diye cevap verdi.

Laura Haynes ise, “Bunları daha önce görmemiştim ve biraz ırkçı bir yaklaşımda olduklarını düşünüyorum. Herhangi bir grubu vahşi veya herhangi bir grubu medeni olarak nitelendirmek, bence ırkçı bir tutum” ifadelerinde bulundu.

AFDI'nin yönetici müdürü Pamela Geller, kampanyanın 6 bin dolar maliyeti olduğunu ve 1 ay boyunca devam edeceğini söyledi.

Reklam panoları, daha önce, 13 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında, Kaliforniya’da bulunan San Francisco kentindeki otobüslerin üzerine de asılmıştı ve bunlardan bazıları tahrip edilerek, afiş üzerindeki kelimeler yırtılmıştı.

Reklam kampanyasının başındaki isim olan Pamela Geller’in belirttiğine göre, New York’ta şimdiye kadar en az 5 reklam panosu tahrip edilmiş. Kampanyanın başkent Washington’da yürütülmesi de oradaki ulaştırma dairesi tarafından askıya alınmış.