Özellikle Avrupa ve ABD’ de yüksek kulelerin geniş Alış veriş merkezlerinin ve fabrikaların imalatında çelik kullanılmıştır. Çeliğin betonarme yapıya göre hem kurulumu daha kolay hem de binanın yüklere karşı davranışları homojendir. Ancak Türkiye’ d dünyanın aksine çelik yapılar konusunda ki gelişimi daha yavaş olmuştur.  

Bunun en büyük sebebi çelik yapı işçiliğinin oldukça maliyetli olmasıdır. Ham madde konusunda zengin olan ülkemizde çelik yapılar işçiliği ekip ve uzman sayısının azlığından dolayı pahalı bir uygulamadır. Yine de son 5 yıldır tek kattan çok katlı yapılara kadar çelik ev tasarımları yaygınlaşmaktadır. İstanbul  Prefabrik, konteyner ve kabin konusunda ki başarılarını çelik yapılara taşıyan Karmod, çelik ev tasarımları ile de geri kalmış bir sektörde başarılı olmanın öncülüğünü yapmıştır. 

Çelik ev tasarımlarında ön fizibilite ve mühendislik çalışmalarında evin maliyeti, konforlu yaşam alanı oluşturup oluşturmadığı, estetik tasarımları, mimari yaklaşımlar ve ergonomik özellikleri göz önünde bulundurulmuştur. Çelik yapıların avantajlarından biriside ahşap ve betonarme yapılarda taşıyıcı sistemin ( kolon, kiriş ve perde ) mühendislik hesapları sonrası büyük kesitlerde çıması ve evin içinde yaşama alanını kısıtlamasıdır. Oysa çelik yapılarda taşıyıcı sistemleri kesiti daha küçük olduğundan büyük alanlar elde edilmektedir. Bu şekli ile Karmod, tarafından üretilen ve kurlumu yapılan çelik ev tasarımları çok daha kullanılabilir bir özelliğe sahiptir. 

Konteyner konusunda ki başarılar, kabin konusunda oldukça fazla seçeneklere sahip olmak ve prefabrik konusunda ki farklı tasarımları sizlerle tanıştırmak konusunda çeşitleri, ebatları renk ve tasarımları ile harikalar yaratan karmod, çelik ev tasarımları konusunda da oldukça seçenek sunmaktadır. Tek katlıdan çok katlıya, dublexden triblexe, farklı çatı tasarımlarından, evin iç alanına, balkon ve giriş kısımlarına kadar onlarca spesifik seçenek ve tasarım bulunmaktadır. Tüm bu tasarımlar ister birer ister seri üretim olarak onlarca yaptırmak istediğinizde sizin için en iyisini yapacak uzman ekiler, yetişmiş mühendisler ve güler yüzlü, çözüm odaklı müşteri hizmetleri göreceksiniz.