Yolcuları arasında dünyaca ünlü Türk arp sanatçısı Ceren Necipoğlu’nun da bulunduğuAirbus-330-200 yolcu uçağının pilotunun, kaza sırasında, görevde olmayan bir hostesle birlikte olduğu, bu nedenle kokpite geç geldiği öne sürüldü.

ABC News televizyonunda yayınlanan Nightline programına konuşan iki bağımsız kaynak, 58 yaşındaki Kaptan Pilot Marc Dubois’nın Veronique Gaignard isimli bir hostesle “sosyalleştiğini” söyledi.
Kazayla ilgili olarak karakutu kayıtlarına dayanarak hazırlanan raporda pilot Dubois’nın kaza anında uyku molasında olduğu ve yardımcı pilotların sürekli yardım çağrılarına rağmen kokpite dönmesinin bir dakikadan daha uzun sürdüğü belirtilmişti.

Dubois’nın tam fırtınaya girmeden önce mola verdiği, kazanın bir pilotaj hatası sonucu meydana geldiği ifade edilmişti.

Raporu hazırlayan Fransız BEA kurumunun direktörü Jean-Paul Troadec, hostesin soruşturmaya dahil edilmediğini, zira pilotun özel hayatının soruşturmaya dahil edilmediğini belirtti. Troadec Dubois uçakta Gaignard’la iddia edildiği gibi bir ilişki içinde olsa bile bunun kazanın meydana gelmesi üzerinde bir etki yaratmayacağını savundu.

BEA’nın kesin raporunun Temmuz ayında açıklanması bekleniyor