Cambridgeshire Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 19 yaşındaki bir erkeğin bir polis memuruna saldırıdan, 22 yaşındaki bir kadının ise huzuru bozmaktan gözaltına alındığı ifade edildi.
Çoğunluğu kadın olan protestocular, Strauss-Kahn’ın konuşmasının iptalini istedi. Protestocular, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında tecavüzle suçlandıktan sonra istifa eden Fransız politikacının öğrencilere hitap etmeye uygun bir isim olmadığını söyledi.

Strauss-Kahn’ın konuşmasını yapacağı salonun çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Salona 25 güvenlik görevlisi getirildi, dördü konuşma sırasında Strauss-Kahn’ın yanında durdu.

Ancak protestoların alevlenmesiyle Strauss-Kahn bir polis arabasına bindirilerek salondan uzaklaştırıldı. 150 kadar gösterici, ellerindeki pankartlarla “Daha fazla tecavüze hayır” sloganları attı.

ÜNİVERSİTE KENDİNİ SAVUNDU
Strauss-Kahn geçtiğimiz yıl New York’ta bir kadına tecavüz ettiği suçlamasıyla yargı karşısına çıkarılmış, ancak kanıt yetersizliğinden dava düşmüştü. Paris’te açılan dava da aynı şekilde sonuçlanmıştı.

Cambridge Müzakere Kulübü, “Strauss-Kahn’ın ifade özgürlüğü vardır” diyerek kararını savunurken, Kadınlar Kampanyası Öğrenci Birliği, Strauss-Kahn’ın karşı karşıya olduğu suçlamalar dolayısıyla “Önce bir durup düşünmek gerektiğini” söyledi.

Gazetecilerin Strauss-Kahn’ın konuşmasını izlemesine izin verilmedi. Ancak bir öğrencinin, tecavüz iddialarının arkasındaki isim olan Nafissatou Diallo’nun cinsel organındaki çürükler konusunda Strauss-Kahn’a bir soru sorduğu öğrenildi.

Strauss-Kahn soruyu, “Gerçek şu ki ben hapiste bir hafta geçirdim ve hakkımda bir hüküm verilmedi” diye konuştu.