Sussex polisi Megan Stammers'in bugün öğle saatlerinde Fransa'nın Bordeaux kentinde öğretmeni Jeremy Forest ile bir caddede yürürken bulunduğunu açıkladı.

Forrest ''çocuk kaçırma'' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Megan'ın bulunmasını sağlayan ipucunun davanın Fransız basınında geniş bir biçimde yer alması sayesinde elde edildiği açıklandı.

Genç kızın bulunduğunun açıklanmasının ardından üvey babası Martin Stammers Twitter'da ''Herkese herşey için teşekürler. Çok rahatladık ve çok mutluyuz. Daha sonra detaylı bilgi vereceğim'' yazdı.

"SAĞ SALİM DÖN"


Gözaltındaki öğretmenin babası Jim de bir basın toplantısı düzenleyerek oğluna polisle iletişime geçmesini söylemişti.

BBC muhabiri Luisa Baldini çiftin Fransız medyası sayesinde bulunduğunu söyledi.

Sussex polisi Megan ve Forrest'ın ''sağ salim bir biçimde Fransa'da bulunduklarını'' söyledi ancak detaylı bilgi vermekten kaçındı.

Sussex Polisi sözcüsü ''İngiltere saatiyle 12.15'de bulundular. Forrest çocuk kaçırma suçlamasıyla gözaltına alındı. Megan ise koruma altında'' dedi.

Polis açıklamasında Fransız medyasının çiftin bulunmasına olan katkısından da söz etti ve hem Megan'ın hem de Forrest'ın aileleriyle iletişime geçildiğini ve İngiltere'ye dönüşleri için düzenlemelerin yapılacağı söylendi.

TUTUKLAMA EMRİ

Megan'ın ortadan kaybolmasının ardından ailesi ve arkadaşları arama çalışmalarına Facebook ve Twitter'dan destek vermişti.

Megan 21 Eylül'de Eastbourne'daki okuluna gitmediğinde polis durumdan haberdar edilmişti.

Daha sonra yapılan soruşturmada genç kızın öğretmeni ile birlikte Dover'dan Fransa'nın Calais kentine giden bir vapura bindiği anlaşılmıştı.

Perşembe günü Forrest hakkında tüm Avrupa'da tutuklama emri çıkartıldığı duyuruldu.

Megan'ın annesi Danielle Wilson kızını ''evcimen'' olarak tanımlamış, onun ailesinden uzaklaşmayı hiç sevmediğini söylemişti.

Megan ile birlikte dans dersi alan 16 yaşındaki Shanice Dolan da onu ''çok sessiz'' ve ''kendi halinde'' biri olarak tanımlamıştı.

Suçlamalarla karşı karşıya olan Forrest'in eski öğrencileri onu herkesin çok sevdiği, oldukça saygın ''mükemmel bir insan'' ve ''mükemmel bir öğretmen'' olarak hatırladıklarını söylemişti. (BBC Türkçe)