Dünyanın en uzun süre komada kalan hastası, 42 sene komada kaldıktan sonra 59 yaşında öldü. ABD'de Miami'de yaşayan Edwarda O'Bara, "Uyuyan Karbeyazı" olarak adlandırılıyordu.

O'Bara, 3 Ocak 1970'te, 16 yaşında bir lise öğrencisiyken aniden yere yığılmış ve diyabetik komaya girmişti. Krize giren kız, yerde kıvranırken, yanına almadığı için insülin haplarını da alamadı. Hemen hastaneye kaldırılan O'Bara o zamandan çarşamba günü ölünceye kadar komada kaldı.

42 sene komada kalan kızın 1977'de kalp krizinden babası, 5 sene önce de annesi öldü. Hastaya 5 senedir kızkardeşi bakıyordu.

Edwarda O'Bara'nın annesi Kaye'nin, ölünceye kadar kızına hep evde kendisinin baktığı, onu tüp yardımıyla beslediği, vücudunda yara çıkmasın diye sürekli yerini değiştirdiği ve düzenli olarak ilaçlarını verdiği ifade edildi. Kadının, ölünceye kadar bir gün kızının ayağa kalkacağı ümidinde olduğu kaydedildi. Kaye ölünce hastanın bakımı kızkardeşi Colleen O'Bara'ya kaldı. Colleen, kardeşini çok sevdiğini, ona bakarken çok şey öğrendiğini söyledi.