İngiltere
'de dört çocuk annesi olan 28 yaşındaki bir kadına "dar kısa kıyafetler giymek için çok yaşlı" olduğu gerekçesiyle bulunduğu kentteki tüm gece kulüplerine girme yasağı uygulanıyor.

Minyon denebilecek bedene sahip Lisa Woodman bir gece kulübüne girişte zorlukla karşılaşabileceğini beklemiyordu.

Ancak Woodman'a dar ve kısa kıyafetler giymek için çok yaşlı olduğu söylendikten sonra yaşadığı kentteki tüm gece kulüplerine girişi yasaklandı.

Dört çocuk annesinin Worcester kentindeki üç gece kulübüne de giriş yasağı uygulanmasına üst kısmının dekolte, etek boyunun çok kısa ve dizlerine kadar da çizme giymiş olması neden oldu.

1.61 metre boyundaki kadın, vücuduyla gösteriş yapmaktan hoşlandığını ama kıyafetinin genç kızlarınkine kıyasla muhafazakar olduğunu söyledi.

Yılbaşı gecesi gittiği bir gece kulübünün kapısındaki görevliler tarafından kendisine "bu kıyafeti giymek için çok yaşlısın" denildikten sonra kapıdan geri çevrildiğinde göz yaşlarını tutamadığı belirtildi.

Worcester kentindeki en popüler üç gece kulübünün sahibi de aynı şirket olduğu için yasağın Woodman kıyafetinin tonunu hafifletene dek devam edeceği bildirildi.

Bir hastane hijyen şirketinde tıbbi sekreterlik yapan Woodman ise, "Kıyafetimin nesi varmış?" diyerek tepki gösterdi.