Kosova’da parlamento binasına roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, roketlerden biri parlamento binasına isabet etti, diğeri ise meclis avlusuna düştü.
Kosova’nın başkenti Priştine’nin merkezinde bulunan parlamento binasına roketli saldırı düzenlendi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. TSİ 00.15 sıralarında gerçekleştirilen saldırıda roketlerden biri parlamento binasına isabet ederken, bir diğeri ise meclis avlusuna düştü. Uzak mesafeden gerçekleştirildiği açıklanan saldırıda meydana gelen iki patlamanın ardından polis parlamento binasının çevresini ve parlamentoya çıkan tüm yolları araç ve yaya trafiğine kapattı. Olay yeri güvenlik çemberine alınırken, polis saldırıyla ilgili geniş kapsamlı inceleme başlattı.

BİNADA UFAK ÇAPTA HASAR OLUŞTU
Kosova polisi yazılı açıklamasında, roketatarlı saldırının parlamento binasının karşısındaki eski belediye mahkemesi binasının yer aldığı sokaktan gerçekleştirildiğini bildirdi. Saldırının belirli bir mesafeden yapıldığını doğrulayan polis, saldırıda yaralanan olmadığını ve parlamento binasında ufak çapta hasar oluştuğunu aktardı. Öte yandan, saldırganların olay yerinden bir motor ile uzaklaştıkları ve kullandıkları motoru daha sonra Priştine’nin bir semtinde ateşe verdikleri öğrenildi.

SALDIRIDA DİKKAT ÇEKEN AYRINTI
Saldırının parlamentonun, Kosova ile Karadağ arasında Sınır Anlaşması’nın onaylanmasının beklendiği günlerde yapılması dikkat çekti. Saldırıdan bir gün önce iktidarın onaylanmasından yana olduğu ancak muhalefetin de karşı çıktığı söz konusu anlaşmanın hakkında geniş katılımlı münazara düzenlenmişti. Ayrıca muhalefet anlaşmanın engellenmesi için protesto gösterilerinin düzenleneceğini duyurdu.
(İHA)