Başbakan Papadimos ile PASOK lideri Yorgo Papandreu, Yeni Demokrasi Partisi lideri Andonis Samaras ve Ortodoks Halk Partisi lideri Yorgo Karacaferis’in toplantısı dün saat 17.00’de başladı ve gece yarısına kadar sürdü.

Görüşmenin ardından Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Başbakan ile siyasi liderlerin, mali destekle ilgili yeni ekonomik programı derinlemesine inceledikleri ve troyka ile daha fazla incelenmesi ve tartışılması gereken bir konu dışında diğer tüm konularda geniş çaplı bir anlaşma sağladıkları" kaydedildi.

Başbakanlık açıklamasında, "Ortodoks Halk Partisi (LAOS) lideri Yorgo Karacaferis’in ciddi itirazlarını dile getirdiği de" ifade edildi.

Açıklamada, anlaşmanın bugün Brüksel’de Eurogroup toplantısında ele alınması için Başbakan Papadimos’un geç saatlerde troyka heyeti ile görüştüğü belirtildi.

Bu arada AMNA Haber Ajansına göre liderler Başbakan Papadimos’a troyka ile ek emeklilik maaşlarını müzakere etmesi için yetki verdi. Yunan televizyonları liderlerin Papadimos’un troyka ile görüşmesinin ardında tekrar bir araya gelmelerinin beklendiğini duyurdu.