Suriye'de çatışmaların arttığına dikkat çeken Lavrov, Rusya'nın  uluslararası toplantı düzenlenmesi önerisini yineleyerek, "BM Güvenlik Konseyi  Daimi Üyeleri, İran, Irak, Lübnan, Ürdün, Arap Ligi, Suudi Arabistan ve Avrupa  Birliği ülkelerinin katılacağı uluslararası bir toplantı yapılmasının yararlı  olacağını düşünüyoruz" dedi.

ABD'nin bu tür bir toplantıda İran'ın yer almasına karşı olduğunun  hatırlatılması üzerine Lavrov, "Suriye üzerinde etkisi olan tüm güçler bu  toplantıda yer almalıdır. İran da bu ülkelerden biridir" diye konuştu.

MUHALİFLERİ DESTEKLİYORLAR
Rus Dışişleri Bakanı, isim vermeden bazı ülkeleri hem silahlı muhalif grupları desteklemek, hem de uluslararası toplumun Suriye konusunda ileri adımlar atmasını istediklerini kaydetti. Bu çevrelerin Annan Planı'nın uygulanmasını engellemek istediklerini belirten Lavrov, "Suriye'ye yönelik bir dış müdahaleye kesinlikle izin vermeyeceklerini" söyledi.

Annan Planı'na bazı batılı ülkelerin bir son tarih verme çabasını da eleştiren Lavrov, "Planın sürüncemede kalmasının nedeni bu ülkelerin uygulanmasını engellemeye çalışmasıdır" dedir.

"SURİYE'DEKİ MÜLTECİLERDEN KİMSE BAHSETMİYOR"
Rus Dışişleri Bakanı, Suriyeli mültecilerin sürekli olarak gündeme getirildiğini hatırlattı. Lavrov, bu konuyu sürekli olarak hatırlatanların, dış müdahale yanlıları olduğunu belirterek "Peki kimse neden, bu ülkedeki 1 milyon Iraklı ve yarım milyon Filistinli mülteciden bahsetmiyor?" diye sordu.

Lavrov konuşmasında ayrıca bazı ülkelerin Suriye devlet televizyonu ve bazı özel kanalların yasaklanmasını da eleştirdi. Rus Dışişleri Bakanı bu adımın ifade özgürlüğü ile çeliştiğini kaydetti.