Kutsal topraklara varmak için yürüyen Haciç, iki yıl önce rüyasında 5 kez Kabe'yi gördüğünü ve hac görevini yerine getirmek için 10 Aralık 2011'de Bosna Hersek'in Banovic kentinden yürüyerek yola çıktığını söyledi.

Amerikalı arkadaşlarının 6 bin kilometrelik hac yolunu yürüyerek kat edemeyeceğini söylediklerini ifade eden Haciç, 3,5 aydır yollarda olduğunu ve yürüyerek 2 bin 100 kilometre yol kat ettiğini anlattı.

Mekke'ye ulaşmak için 4 bin kilometre daha yürüyeceğini belirten Haciç, hac yolculuğuna Allah'ın rızasını kazanmak için çıktığını söyledi. Yanında 500 avro olduğunu, çantasında su ve yiyecek gibi şeyler taşımadığını, gece yolculuğu yaptığı sırada otomobillerin kendisine çarpmaması için fener kullandığını anlatan Haciç, ''Zorlu bir yolculuk gerçekleştiriyorum. Dünyada hiç kimse 6 bin kilometre yolu yürüyerek hac farizasını yerine getirmedi. Çok zor bir yolculuk olduğu için ülkeme yürüyerek dönmeyeceğim. Düzce'ye gelene kadar çok sıkıntı çektim. Eksi 30 derece soğukta yürüdüğüm Bulgaristan'da 1,5 metre boyunda kar vardı. Her gün soğuktan 3-5 kişi ölüyordu. Çok ağır koşullarda yol kat ettim ve Düzce'ye ulaştım'' diye konuştu.

''Yolculuğum çok zor fakat Allah için her şeyi göze aldım'' diyen Haciç Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvurmayı düşünmediğini dile getirdi. Senad Haciç, yolculuğu sırasında yaşadığı birbirinden ilginç olayları not ettiğini ve notlarını kitap haline dönüştüreceğini söyledi.

'''Suriye'deki olaylar yüzünden belki yolda şehit olabilirim''

Türkiye'den sonra yolculuğuna Suriye üzerinden devam etmeyi düşündüğünü ifade eden Haciç, ''Suriye'deki olaylar yüzünden belki yolda şehit olabilirim. İdealim Allah yolunda ölmek. Hiçbir şeyden korkum yok. Sadece Allah'a yürümek suretiyle gitmeyi düşünüyorum'' diye konuştu.

Haciç, Mekke'ye 20 Ekim'de ulaşmayı hedeflediğini, Ankara, Kayseri, Kahramanmaraş, Suriye ve Ürdün üzerinden gideceği Mekke'de tüm insanlık için dua edeceğini belirtti.

''Anadolu Ajansı aracılığıyla Bosna'ya selam''

Anadolu Ajansı'nın (AA) Boşnakça, Sırpça, Hırvatça (BHS) yayına başlamasını da değerlendiren Haciç, bu girişim dolayısıyla ajans yöneticilerine teşekkür etti. AA'nın 3 dilde yayına başlamasını çok olumlu bulduğunu ifade eden Haciç, AA vasıtasıyla Bosna'da yaşayan Müslümanlar'a selam yolladı ve ''Bosna'ya selam olsun. Çok teşekkürler Anadolu Ajansı. Sizleri çok seviyorum'' dedi.