Ordu hava destekli olarak Şam'ın Mezze, Kefer Susa ve Haresta semtlerine operasyonlarını yoğunlaştırırken, Özgür Suriye Ordusu'nun Mezze semtinden çekildiği ifade edildi.

Muhaliflerin Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Yermuk Filistin Mülteci Kampı'nda bir polis karakolu ve cephaneliği ele geçirdiği ileri sürülüyor.

Ne Ekmek ne Elektrik Var

Öte yandan Şam'ın birçok semtinde operasyonlar nedeniyle halkın şehri terk etmeye başladığı, kentte ekmek ve gıda sıkıntısı çekilmeye başlandığı ifade edildi. Ekmek fırınları önünde uzun kuyruklar oluştuğu iş yerleri ve dükkanların 6 günden bu yana kapalı olduğu bildirildi.
Başkent Şam'da elektriğin sık sık kesildiği, halkın elektriği jeneratörlerden temin etmeye çalıştığı kaydedildi.

Halep'te Yoğun Silah Sesleri

Halep'in Salahaddin bölgesinde şiddetli patlamaların ardından yoğun silah seslerinin yükseldiğini belirten Şam Haber Ağı, nizami ordu ile Özgür Suriye ordusu arasında çatışmaların yaşandığını aktardı.

Humus'ta Ağır Silahlar Kullanılıyor

Suriye ordusunun Humus'un Rastan ilçesine hava destekli ağır silahlarla tekrar saldırıya geçtiğini ve birçok füzenin yerleşim yerine düştüğünü belirten haber ağı, ordunun Rastan'da yeni bir katliam gerçekleşmesinden korkulduğunu dile getirdi.