Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi, Mısır’da düzenlenen 26. Arap Birliği Zirvesinde yaptığı açılış konuşmasında, Arap ülkelerinin ciddi bir tehdit ile karşı karşıya olduğunu ve ortak Arap gücünün oluşturulması gerektiğini söyledi.
Bu yıl 26’ıncıdı gerçekleştirilen Arap Birliği zirvesi Arap liderlerinin katılımıyla Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinde başladı. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi bugün başlayan Arap Birliği zirvesinde açılış konuşmasında Arap liderlerine hitap etti. Mısır Cumhurbaşkanı açılış konuşmasında Arap ülkelerinin istikrarı, kimliği karşısında bugüne kadar görülmemiş bir tehdit ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Arap askeri gücü oluşturulması ve diğer ülkelere de Yemen’deki İran destekli Husilere karşı hava saldırıları başlatması yönündeki çağrısını yineleyen Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki krizin ciddi bir tehlike olduğunu kaydederek, bölgesel güvenlik tehditlerinin üstesinden gelebilmek için ortak Arap gücü oluşturulması gerektiğini ifade etti.
Abdülfettah el Sisi, konuşması sırasında Çarşamba günü Yemen’deki Husilere karşı başlatılan hava saldırılarına da değinerek, Mısır’ın Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona katılımının gerekli olduğunu ve Yemen’in bütünlüğünün korunmasının amaçlandığını ifade etti. Libya’daki yaşanan sorunlara da dikkat çeken Sisi aşırıcılığın dini söylemlerinin acil bir şekilde arındırılması gerektiğini bildirerek, seçilmiş Libya hükümetinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
(İHA)