Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede Başbakan Erdoğan, Suriye'de demokratik dönüşüm sürecinin halkın arzusu doğrultusunda biran evvel suhuletle tamamlanması gerektiğini söyledi. Görüşmede tarafların Annan Planı çerçevesinde Suriye'ye uluslararası gözlemcilerin ivedilikle gönderilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çektikleri, söz konusu planın Şam yönetiminin bir oyalama aracı haline gelmesine müsaade edilmemesi gerektiğini kaydettikleri ifade edildi. Bölgesel sorunlar çerçevesinde Suriye meselesinin özel olarak ele alındığı belirtilen görüşmeyle ilgili, Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve birliğinin korunmasının önemine değinildiği de öğrenildi.

Görüşmede ayrıca, ikili ilişkilerin yanı sıra her iki ülkeyi de yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası gelişmeler üzerinde durulduğu, Suudi Kralı'nın Başbakan Erdoğan'a olağanüstü ilgi gösterdiği, Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin işbirliğinin daha da ilerletilmesinin değerlendirildiği ifade edildi.

Siyasi diyalogun güçlendirilmesi için atılabilecek adımların da masaya yatırıldığı belirtilen görüşmede, taraflar işbirliğini gerek ikili düzeyde, gerek Arap Birliği, gerek Körfez İşbirliği Konseyi, gerek İslam İşbirliği Teşkilatı çerçevesinde daha da güçlendirilmek konusunda mutabık kaldıkları ifade edildi.

Başbakan Erdoğan'ın görüşme sırasında Kral Abdullah'a bir fotoğraf hediye ettiği, fotoğrafın 24 Şubat 2007 tarihinde Riyad'da Sarayda çekildiği belirtildi.