Pakistanlı kadınların hayatları asit saldırılarıyla mahvoluyor. Geçen yıl ağır cezalarla karşılaşılacağı belirtilen asit saldırılarının Pakistan'ın bir çok bölgesinde arttığı aktivistler tarafından ifade ediliyor. Her yıl ortalama 150 kadın asit saldırılarına uğrarken, bunladan çoğunun kocaları tarafından yapıldığı ve hiçbir zaman da gerekli cezayı almadıkları belirtiliyor.

Bunlardan biri de Shama adındaki Pakistanlı kadın. Kocasının kendisini mum fitili gibi yaktığını söyleyen 4 çocuk annesinin tek suçu güzel olması idi. Asit saldırısında vücudunun yüzde 15'i yanan Shama hastanedeki yatağında kocasıyla evde sık sık tartıştıklarını dile getirirken, ' o gece yatmaya gitmeden önce kocam bana ' sen güzelliğinle çok gurur duyuyorsun' dedi. Sonra gecenin ortasında bana asit fırlattı ve kaçtı' dedi.
Kocası kaçtığında cep telefenonu da alıp gitmişti karısının yardım istemesini engellemek için. Oldukça etkileyici bir kadın olan Shama şimdiki halini görünce göz yaşlarını tutamayarak 'Ne idim ne oldum. İçim acıyor' diyor.

Hayatındaki bütün renklerin gittiğini , kendisinin yaşayan bir ölü olduğunu ve yaşamaya hakkı olmadığını düşündüğünü dile getiren asit saldırısı kurbanı Shama şu an tedavi için hastanede hayatını sürdürüyor. 'Gelecek hakkında hiçbir şey söyleyemem' diyen Shama, ' belki hayatta olmayacağım. Ama önceki gibi yaşamaya çocuklarım için deneyeceğim. Onların geleceği için çalışmak zorundayım. Eğre onu yapamazsam diğer kızların yaptığı gibi yapacağım. Onlar hayatlarına son vermişti" dedi. (Star)