Akdeniz'de yaklaşık 700 göçmen taşıyan bir gemi battı.  İtalyan sahil güvenlik yetkilileri, geniş çaplı bir kurtarma operasyonunun başlatıldığını, şimdiye kadar 28 kişinin kurtarıldığını ve 21 cansız bedenin sudan çıkarıldığını açıkladı.

Kazanın İtalya'nın Lampedusa Adası'na yaklaşık 200 kilometre yakın Libya sularında gerçekleştiği belirtiliyor.  Geceyarısı meydana gelen facianın ardından kurtarma çalışmalarına İtalyan gemilerinin yanı sıra Malta donanması ve bir çok ticari gemi de eşlik ediyor. 

İtalya Sahil Güvenlik yetkililerinin paylaştığı bilgilere göre söz konusu dram, dün gece Portekiz bandıralı bir yük gemisinin, göçmen teknesine yardım etmek için yanaştığı sırada yaşandı. Hayatta kalabilme umudu ve heyecanıyla, yük gemisini gören göçmenlerin aynı anda teknenin bir köşesine doğru toplandığı ve dengesi bozulan teknenin bu sırada battığı kaydedildi.

İtalyan basını, 700’e yakın göçmenin öldüğünü öne sürerken, bu kazanın Akdeniz’de meydana gelen en büyük göçmen faciası olduğuna dikkat çekiyor.