Los Angeles tarihinde ilk defa gerçekleş bu etkinliğe, Los Angeles’a yeni atanan Muavin Konsolosu Tolga Arslan, Ticaret Ateseleri Gürkan Süzer ve Murat Gören, Kültür ve Tanıtma Ateşesi Şahika Aydın ve eşi Onur Aydın, dernek yetkilileri, Los Angeles ve çevresinde yaşayan çok sayıda iş adamı ve öğrenci katılım gösterdi.

Gece 30 Ağustos Büyük Tarruz şehit ve gazileri için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı, ve ünlü opera sanatçımız Elif Savaş Felsen‘in önderliğindeki İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Amerika’da yaşayan, Alaturkaonline yazarı,ünlü araştırmacı tarihçi Ahmet Önerbay‘ın gece için hazırladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı hakkındaki konuşma ve slayt gösterisi tüm davetliler tarafından büyük ilgi gördü.



Los Angeles’ın en gözde semtlerinden biri olan Beverly Hills‘de Alican Bayar’ın sahibi olduğu Mama’s Secret Bakery & Cafe‘de düzenlenen gece, çevrede yaşayan halk tarafından da büyük ilgi gördü.

10 yılı aşkın zamandır Amerika’nın Los Angeles şehrinde Türklere hizmet veren Alaturkaonline.com‘un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Evren Uğurbaş, gerçek mesleğinin İnşaat Yüksek mühendisi olduğunu, ve bu tür aktiviteleri yurt dışında yaşayan Türklerin aralarındaki bağı kurmak, ve bu bağı güçlendirmek için yaptıklarını, bu tür aktiviteleri yapmaya, yurt dışında yaşayan Türklerin sesini duyurmaya devam edeceklerini söyledi.