ABD’de başkan adaylarını belirlemek amacıyla New Hamsphire’de yapılan ön seçimlerin galibi Cumhuriyetçi Parti’den Donald Trump, Demokrat Parti’den ise Bernie Sanders oldu.
ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinden önce partilerin başkan aday adaylarını belirlemek için yapılan ön seçimlerin ikinci durağı New Hamsphire oldu. Başkanlık yolunda gerçekleştirilen ikinci ön seçimleri Cumhuriyetçi Parti’den Donald Trump, Demokrat Parti’den ise Bernie Sanders kazandı. Demokratlar’ın aday adayı Sanders partililerin yüzde 60’ının desteğini alırken, Hilary Clinton ise yüzde 39’da kaldı. Demokratların diğer aday adayı Hilary Clinton’a karşı zafer kaydeden Sanders yaptığı konuşmada, elde ettiği zaferin insanların gerçek bir değişim istediğini gösterdiğini ifade etti. Hilary Clinton ise, rakibi Sanders’ı kutlayarak, mücadeleye devam edeceğini dile getirdi. Cumhuriyetçiler’in aday adayı Donald Trump partililerin yüzde 34’ünün desteğini alırken, Ohio Valisi John Kasich ise yüzde 16.4 ile ikinci oldu.
Geçen hafta Iowa’da yapılan ön seçimleri Cumhuriyetçi Parti’den Ted Cruz, Demokrat Parti’den ise Hilary Clinon kazanmıştı. Bir sonraki ön seçimler Nevada ve Güney Carolina’da yapılacak.
(İHA)