İlk yurtdışı ziyaretini KKTC’ye gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi.
KKTC Cumhurbaşkanlığına gelişinde Derviş Eroğlu tarafından samimi şekilde kapıda karşılanan Davutoğlu, daha sonra Eroğlu ile birlikte görüşmeye geçti.

"DÜNYAYA VERDİĞİ MESAJ FEVKALADE ÖNEMLİ"
Davutoğlu’nu kabulde konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Davutoğlu’nun yeni göreviyle ilk yurtdışı ziyaretini KKTC’ye yapmasının kendilerini onurlandırdığını ve bunun da dünyaya verdiği mesaj bakımından da fevkalade önemli olduğunu ifade etti. Eroğlu, “Kendileri Dışişleri Bakanıyken de bizlerle iş birliği içinde olmuştur. Dolayısıyla Kıbrıs sorunun her tarafını en ince teferruatına kadar inceleyen değerli dostumuzdur. Şimdi Başbakan olarak Kıbrıs sorunu hükümetinin gündeminde olmaya devam edecek. Biz de işbirliği içinde bu soruna çare bulmaya devam edeceğiz. Rum tarafının son zamanlardaki tavrı özellikle müzakerelerdeki tavrı, bizim ilgili kişilerimizin yurt dışına yapmış olduğu zaman vermiş olduğu beyanatlar, gerek sayın Cumhurbaşkanı gerekse sayın ve Başbakanın KKTC’ye yapmış olduğunda verdiği vereceği mesajlar maalesef iyi niyet belirtisi taşımamaktadır. Türkiye’miz, Anavatanımız, KKTC’yi tanıyan bir ülke. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı veya Başbakanın ya da Dışişleri Bakanının KKTC’yi ziyaret etmesinden daha doğal bir şey olamıyor. Dolayısıyla Sayın Başbakana halkımız adına yürekten teşekkür ediyorum. Her gelişiniz bizi mutlu etmekte, onurlandırmakta. Ve anavatanın yanı başımızda olduğu mesajını bütün dünyaya vermekte. Yeni makamınız hayırlı uğurlu olsun. Hem de başarılarla dolsun diyorum. Tekrar hoş geldiniz” dedi.

AHMET DAVUTOĞLU
Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, "Ben de çok teşekkür ediyorum. 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni kurduktan sonraki ilk ziyaretimizi KKTC’ye yapmak hem bir geleneğin devamı açısından önemli hem de benim şahsen KKTC’ne ve Kıbrıs halkına kardeşlerime derin muhabbetimi yansıtan ziyaret. Söylemiş olduğunuz gibi çok sık Kıbrıs’a geldik. Çok çetin yolda, geçmişte omuz omuza çalıştık müzakerede. Kıbrıs davasını savunma konusunda hem sizin gösterdiğiniz liderlik hem Kıbrıs Türk Halkının gösterdiği direnç hepimiz için önemli bir dayanak noktasıdır. Bundan sonra da Kıbrıs Türk Halkı’nın davasını yine omuz omuza savunacağız. Rahmetli Fazıl Küçük, Rauf Denktaş ruhları şad olsun. Onların başlattığı mücadele bundan sonra da hedefine ulaşacak. Bu çerçevede göstermiş olduğunuz misafirperverlik için teşekkür ediyorum. Bundan sonra yine sık sık geleceğiz, görüşmeleri devam ettireceğiz. Zaten hükümet programımızda da Kıbrıs davasına verdiğimiz destek her zaman yer almıştır. Bu dünyada KKTC’nin hakkettiği yeri alması için de omuz omuza çalışacağız” diye konuştu.
(İHA)