Kavgalarla sıkı sık gündeme gelen Ukrayna parlamentosunda yine benzer sahneler yaşandı. Yeni Ukrayna meclisinin ilk oturumunda yumruklar havada uçuştu. Meclis dışında ise protestolar vardı.

Ukrayna parlamentosu 28 Ekim 2012 tarihinde yapılan seçimlerin ardından ilk oturumunu gerçekleştirdi.  Ancak ilk oturuma protestolar ve kavgalar damgasını vurdu.

Özgürlük ve Anavatan partisi milletvekilleri, seçildikten sonra Atavatan grubuna girmeyi reddeden baba-oğul Andrey ve Aleksandr Tabalov'u toplantı salonuna sokmak istemedi.

Baba-oğul toplantı salonuna girmek için ısrar edince de olanlar oldu. Milletvekilleri arka arkaya gelen yumruk darbeleriyle salon dışına atıldı. Baba oğul olayı hafif yaralarla atlattı.

Ancak protestolar bitmedi. Anavatan Partisi milletvekilleri, cezaevindeki eski başbakan Yuliya Timoşenko için özgürlük istedi.

Muhalefet milletvekilleri, toplantıya katılan Başbakan vekili Nikolay Azarov'u ve bakan vekillerini de sloganlarla protesto etti.

İçeride milletvekilleri arasında bu sahneler yaşanırken dışarda da benzer protestolar vardı.

Milletvekilleri, Timoşenko fotoğrafı ve "Siyasi Mahkûmlara Özgürlük" yazısı bulunan siyah tişörtlerle özgürlük sloganları attı.