Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile görüştü.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, temaslarda bulunmak üzere geldiği Lefkoşa’da KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile görüştü. Kaynak, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin Hala Sultan Sempozyumu’na katılmak için geldiklerini ifade ederek, “KKTC’nin burada yaşayan insanların refahı niçin çalışmalar yapıyorsunuz. Bu alanda bize ne düşerse biz bundan mutlu olacağız. Bakanlar Kurulu gereğince Kıbrıs’ta bulunan vakıf taşınmazları hususuna iyi işbirliğimiz var. Bugün onlarla da ilgili bir çalışma yapabiliriz” dedi.
Kıbrıs’taki müzeler için var olan desteğin artmasını umduklarını kaydeden Kaynak, Kıbrıs’ın Anadolu gibi bir medeniyet merkezi olduğunu gösteren eserler olduğunu belirtti. Kaynak, “Bu milletin burada kadimden beri olduğunu gösteren önemli nişanelerdi. Denktaş’a söyledim. Babası Rauf Denktaş 25 yıl önce söylemişti bana. Var olan eski eserler aslında bizim buradaki Türklerin maziden gelen mühürleri. Onları bu yüzden önemsiyoruz. Kuzey Kıbrıs hükümetiyle beraber bunlarla ilgili her türlü gayrete varız” diye konuştu.

"HİÇ DURMADAN DEVAM EDECEK"
Hüseyin Özgürgün ise, Veysi Kaynak’ı ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Türkiye ile yoğun ve sıkı işbirliğinin sürdürülmesi kararlılığındayız. Bu da hem Kıbrıs Türk halkına hem Anadolu halkına ve Kıbrıs Türk varlığını korumaktan, yapmış ve yapacak olduğumuz işlerin devamı çok önemli. Kıbrıs’ta öncelikle Kıbrıs sorunu bağlamında her zaman farklı bir durum ortaya çıkıyor. Ancak bu demek değildir ki KKTC’de gelişme olmayacak veya yatırım yapılmayacak, halkın refahı ya da ekonominin büyümesi için çalışmalar yapılmayacak. Bunlar hiç durmadan devam edecek. Burada da Türkiye ile yapılan anlaşmalar ve karşılıklı işbirliğinin işbirliği çok büyüktür, biz buna çok önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Su projesine yoğunlaştırılmış olmasının çok önemli olduğunu bildiren Özgürgün, kültür mirasının da çok önemli olduğunu ve Osmanlı-Türk mirasının bulunduğunu bildirdi. Özgürgün, "Burada kurulan devletin dünya tarafından tanınmamış olması önemli değil. Önemli olan o kurulduğu zeminin sağlamlığı, gücü. Önümüzdeki dönemde bize en büyük güç ve destektir. Bu anlamda her alandaki işbirliğimizi, yoğun bir şekilde sürdürme kararlığındayız" şeklinde konuştu.
(İHA)