Butaris, hükümet kurulamayan Mayıs seçimlerinin ardından Altın Şafak’ın bir zafer daha kazandığı 17 Haziran seçimlerinden beri sürekli olarak bu partinin Yunanistan için tehlikeli olduğunu tekrarlıyor. Son olarak da bir televizyon programında Altın Şafak üyelerinin en az yarısının hapiste yatmaları gerektiğini söyledi. Butaris, örnek de vererek, Altın Şafak’ın geçen yerel seçimlerde bölge valisi olarak aday gösterdiği kişinin bugün hapiste tutuklu olduğunu, iki cinayet suçlamasıyla yargılanmayı beklediğini belirtti.

‘AYYAŞ SUÇLAMASI’

Altın Şafak ise internet sitesinde yayınlanan yazılı cevabında Butaris’i "ayyaş" yaptı. Açıklamada, aynı zamanda şarap üreticisi olan Butaris için "Konuştuğunda, bol miktarda ürettiği içkinin tesiri altında kaldığına dair bilgiler edindik. Ancak resmen doğrulatamadık. Televizyonlara çıkmadan önce bu adama alkol testi yapılsın. Bizim üyelerimiz hapse girmeyecek, ama Butaris böyle giderse sonunda tımarhaneye gidecek"dendi.

Altın Şafak açıklamasında ayrıca Butaris’in Yunanistan-Bulgaristan sınırında iki ülke polisinin ortak devriyeler oluşturması önerisine de karşı çıkarak "2. Balkan Savaşı’nda Bulgarlar tarafından katledilen Yunanlılar mezarlarından çıkıp Selanik Belediye Başkanı’nı kovalayacak" ifadesini kullandı.

1991’DEN BERİ İÇMİYORUM

Butaris ise Altın Şafak’ın Nazi partisi olduğunu ve yasa dışı ilan edilmesi gerektiğini söylemekle yetindi.

Selanik’i Türk turistlere cazip kılmaya çalışan, şehir merkezinde Türk anıtı dikeceği vaadinde bulunan ve Atatürk’ün doğduğu bu şehirde bir sokağa onun adının verilmesini de daha önce öneren Butaris, "Kiryianni" şaraplarını üretiyor. 70 yaşında, kulağında küpe, kollarında dövmelerle dolaşan ve spor kıyafetler giyen, geceleri barlara giden Butaris,1980’li yıllarda alkol bağımlılığı nedeniyle tedavi gördü. Kendi deyişiyle "1991’den sonra tek damla bile alkol almadı."