Başbakan Ahmet Davutoğlu, açılışını yaptığı Yunus Emre Kültür Merkezi’ni, her şeyden önce o zor yıllarda, kuşatılmış kültürler içinde, yıkılmış duvarlar arasında, yıkıntılar arasında yiğitçe, mertçe kültürlerini muhafaza etmiş olan şehitlere armağan ettiğini söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği KKTC’de Yunus Emre Enstitüsü’nün açılışını yaptı. Davutoğlu açılış öncesi yaptığı konuşmasında, milletlerin sadece sahip olduğu askeri güçlerle ayakta durmadığını ifade ederek, “Büyük milletler her şeyden önce kültürlerini korumak zorundadırlar. Dillerini gelecek nesillere aktarmak suretiyle ayakta durabilirler. Dünyanın en güçlü ordusuna sahip olabilirsiniz ama eğer kültürünüzü kaybetmişseniz, dilinizi, örfünüzü ananenizi en önemlisi kimliğinizi kaybetmişseniz ayakta duramazsınız” dedi.
Davutoğlu, Yunus Emre Kültür Merkezi’ni, her şeyden önce o zor yıllarda, kuşatılmış kültürler içinde, yıkılmış duvarlar arasında, yıkıntılar arasında yiğitçe, mertçe kültürlerini muhafaza etmiş olan şehitlere armağan ettiğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in anısını anlatarak sömürge döneminde Türk kadınların okumasına izin verilmediğini anlatarak, ancak kadınların Türkçe dersler alarak Türkçeyi korumaya çalıştıklarını ifade etti. Davutoğlu, çocuklarına Türkçe öğreten anneleri andı.
“Dilimizi çocuklarımıza öyle güzel öğretin ki bu güzel Türkçemiz nesillerden nesillere daha da güzelleşerek aksın gitsin” diyen Davutoğlu, bereketli Anadolu suyunun asrın projesi ile bir barış projesi olarak Ekim ayında deniz aşarak Kıbrıs’a gelmişse Türkçe de Kıbrıs’tan diğer ülkelere ulaşmasını temenni etti.
Davutoğlu, Yunus Emre Kültür Merkezi’ne emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak, enstitünün açılışını yaptı.
(İHA)