ABD seçimleri Barack Obama'nın zaferiyle sonuçlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Romney'nin 203, Obama'nın 280 delegesi var. Kilit eyaletler Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, New Hampshire, Ohio'yı Obama kazandı. ABD'nin 45. başkanını seçecek seçimler sonuçlandı. Obama, 4 yıl daha ABD'yi yönetecek. Resmi olmayan sonuçlara göre, Obama'nın 280, Romney'nin ise 203 delegesi var. Başkan seçilmek için 270 delege gerekiyordu.

KADINLAR YİNE 'OBAMA' DEDİ Obama'nın seçimi kazanmasında yine kadınlar başrölü oynadı. Ayrıca seçim öncesi ABD'nin doğu kıyılarını vuran Sandy Kasırgası da Obama'nın lehine yazılan olumlu bir puan oldu.

TÜRKİYE'DE OBAMA SEVİNCİ

KRİTİK EYALETLER OBAMA'NIN

ABD seçimlerinde kilit eyaletler olarak gösterilen Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, New Hampshire ve Ohio'yı Demokrat aday Barack Obama kazandı. Diğer bir kilit eyalet olan Florida'da henüz sonuçlar açıklanmadı. Pennsylvania, Connecticut, Massachusetts, Maryland, Delaware, New Jersey, Illinois, Maine, Washington DC, Vermont, Michigan, Wisconsin, New Hampshire, Minnesota, New Mexico, Iowa, Ohio ve Rhode Island eyaletlerini kazanan Barack Obama, ikinci defa seçilerek ABD'nin 45. başkanı oldu.

Romney şimdiye kadar 20 eyaleti kazandı. Kentucky, Indiana, West Virginia, Oklahoma, Arkansas, Tennesse, Alabama, Georgia, Utah, Missouri, Arizona, North Carolina ve South Carolina eyaletlerini alan Romney 203 delegede kaldı.

ZAFER KONUŞMASI CEBİNDE KALDI

ABD Başkanı Barack Obama seçim sonuçlarını izlemek için Chicago'da Cumhuriyetçi aday Mitt Romney ise Boston'daydı.

Romney "zafer konuşma"sını hazırlamıştı. Romney'nin yapamadığı zafer konuşması bin 118 sözcükten oluşuyordu

OBAMA TEŞEKKÜR KONUŞMASI YERİNE TWİTTER MESAJI YAYINLADI

İkinci kez başkan seçilen Barack Obama, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan kendisine destek verenlere teşekkür etti.

22 eyaletin yanı sıra Washington DC'de 274 delege kazanarak seçilen Obama, Chicago'daki evinden Twitter'daki hesabına "Bu sizin sayenizde oldu. Teşekkür ediyorum" diye yazdı.