Akçakoca Belediyesi, Kentsel Dönüşüm alanında uzlaşma sağlanamayan üç parsel için üç ayrı dava sürecinin devam ettiğini ve mahkeme sürecinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Akçakoca Belediye Başkanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokolle Balıkçı barınağı civarında başlatılan kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili yazı bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada; "Akçakoca Belediye Başkanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokol kapsamında başlanan “Kentsel Dönüşüm Projesi” ile ilgili olarak uzlaşma sağlanamayan hak sahiplerine üç parsel için üç ayrı dava açılarak dava süreci başlamış olup Kamulaştırma Kanunu ve HMK kapsamında kanunlarda belirtilen usul izlenmiştir. Usul; hak sahiplerine dava dilekçesi tebliğ edilerek başlamakta tüm davalılara tebligatlar yapılmak suretiyle duruşma günü verilmekte ve dosyada eksiklik yok ise keşif günü verilerek davanın önemli bir kısmı nihayete ermektedir. Söz konusu davalarımızda davalıların bekletici mesele olarak öne sürdükleri Zonguldak İdare Mahkemesi’nde açmış oldukları iptal davasının sonucunun beklenmesi mahkeme heyetince kabul edilmemiş, davalarda keşif günü verilmiş ve hatta 1 ada 40 parsel ile ilgili olarak 22.06.2017 tarihinde keşif yapılmıştır. Süreç son derece hızlı ilerlemekle söz konusu davaların sene sonuna kadar bitmesi beklenmektedir. Kamuoyuna arz olunur" denildi.