Nerden başlasam bilemedim. Bugün sahada her zamanki gibi İvkovic’in harika takımı ve karşısında Trabzonspor Medical Park vardı. Anadolu Efes’te Trabzonspor Medical Park’ta hafta içi Avrupa maçları oynamış Trabzon’a kıyasla Efes’in maçı çok daha zorlu geçmişti diyebiliriz. Trabzonspor Medical Park maçını Salı akşamı Anadolu Efes ise Perşembe akşamı çok daha zorlu bir rakip olan Olympiakos’a karşı oynamıştı.  Buna rağmen Anadolu Efes’te de Trabzonspor Medical Park’ta da bir yorgunluk gözükmüyordu.

Maçın başlamasıyla birlikte iki takımda dengeli bir oyun ortaya koyuyordu. Efes’in dışardan bulduğu sayılar ise yavaş yavaş skorun Efes lehine olmasını sağlıyordu. Trabzonspor Medical Park’ın pota altında Krstic’e ikili savunma yapması sonucunda da Efes’in üçlük yüzdesi tavan yaptı diyebiliriz. Çünkü pota altında yapılan başarılı ikili savunma dışarda birini unutturuyor bu da üç sayıyla sonuçlanıyordu. Trabzonspor pota altında başarılı bir savunma yapmasına rağmen devamını getiremiyordu bu da farkın açılmasına neden oldu. Trabzonspor pota altında Stipanovic’i iyi kullanmasına rağmen Stipanovic’in rotasyonunun olmaması ve yorulması sonucu maçın sonlarına doğru katkısı azaldı. Bu hafta takıma katılan İvanov’un Power Forvet olmasına rağmen top kontrolünün kötü olması, koçun onu 5 numarada da denemesine rağmen bekleneni veremedi. Fakat ilk maçından ötürü İvanov ile ilgili fazla yorum yapmak doğru olmaz diye düşünüyorum. Bence Trabzonspor adına bugünkü tek iyi durum Bost’un sayı katkısının fazla olmasıydı. Son haftalarda yükselen oyun grafiği ile sayı ortalamasını arttırmasına rağmen asist ortalamasında ise düşüşe geçtiği gerçeği de göz ardı edilmemeli.

Aslında farkın bu şekilde fazla olmasının en büyük nedeni Ivkovic’in Yunan disiplini diyebiliriz. Farkın yirmili sayılara çıkmasının ardından bir iki sayı yedikten sonra mola alması, takımı değiştirmemesi ve takımın rehavete kapılmasını engellemek Ivkovic’in ne kadar iyi bir koç olduğunu gözler önüne sermekte.

Son olarak bugün harika bir oyun ortaya koyan Anadolu Efes hak ettiğini de aldı. Bu maç bizler için geçti gitti önümüzde iki hafta daha zorlu bir maç takvimi var ve bu maçlar arasında ise EuroChallange maçlarımız da bulunmakta. Benim düşüncem en azından ligdeki maçlarda iki de bir yapıp bu zorlu takvimden çıkmalıyız.