Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebe grubundan soruların yer aldığı ikinci günün ilk oturumu başladı.
KPSS’de öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen ve hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebe grubundan soruların yer aldığı ikinci günün ilk oturumu başladı. KPSS’nin ikinci gün ilk oturumunun yapıldığı okullardan birisi de Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi oldu. Saat 09.30’da başlayan sınava öğrenciler kimlik, sınav belgeleri ile birlikte üstleri kontrol edilerek alındı. Bazı adayların sınava geç kaldıkları için koşarak gittikleri görüldü.

“KİTAP OKUYORUM AMA ASLINDA İÇİMDEN DUA EDİYORUM”
Yakınları sınava giren aileler ise okul bahçesinde beklemeye başladı. Kimi aileler kitap ve gazete okurken, kimileri Yasin-i Şerif okuyarak çocuğuna dua etti. Kızı sınava giren Şenay Ünüvar, kendisinin kızından heyecanlı olduğunu belirterek, “Kitap okuyorum ama aslında içimden dua ediyorum” dedi.
İsmail Can ise, kızının sınavda olduğunu söyleyerek, adayların sınav için kütüphanelerde zaman geçirdiklerini ancak yeterli iş sahası açılmadığı için çocuklarının sınavdan sınava sürüklendiklerini ifade etti.
Sabah oturumunda adaylar, hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebe grubundan 30’ar soruyu 160 dakikada cevaplamaya çalışacak. Sınavın saat 14.00’te başlayacak ikinci oturumunda ise çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi ile uluslararası ilişkiler test gruplarından sorular adaylara yöneltilecek. Bu test grupları için de adaylara 160 dakika verilecek.
(İHA)