Öğretmen açığının önemli ölçüde kapatıldığını anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugünkü atamayla öğretmen eksiğini kapatma yolunda önemli bir adım attık. Bundan sonra eğitimin kalitesini yükseltmemiz gerekir" dedi.
30 bin öğretmenin ataması, bugün törenle yapıldı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan da yer aldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, öğretmen doluluk oranının yüzde 93’e yükseldiğini ifade ederek, “En düşük doluluk oranı, sanıldığı gibi doğu ve güneydoğuda değil, Marmara’dadır. Öğretmen atamalarıyla bu meseleyi tamamen çözmüş olacağız. Yaklaşık 90 bin öğretmen atamasıyla öğretmen kadrolarının yüzde 100 doluluğa ulaşacağı düşünülüyor” dedi.

“BUNDAN SONRA EĞİTİMİN KALİTESİNİ YÜKSELTMEMİZ GEREKİR”
Erdoğan, artık eğitim kalitesinin yükselmesi gerektiğini de ekleyerek, “Bugün kimse ülkemizde eğitim altyapısıyla ilgili can alıcı sorundan bahsedemez, eksiklerimiz var tabii. Eninde sonunda bunları da gidermiş olacağız. Bugünkü atamayla öğretmen eksiğini kapatma yolunda önemli bir adım attık. Bundan sonra eğitimin kalitesini yükseltmemiz gerekir. Nabi Hocamla bir araya geldiğimizde konuşuyoruz; müfredat, müfredat, müfredat. Bakanlığımız bu amaçla bütün müfredatı, ders programlarını elden geçirip gerekli sadeleştirme ve iyileştirme çalışmalarını başlattı.
Öğretmenlere de bu yolda önemli işler düşüyor. Öğrencilerinize annenize sarıldığınız şekilde sarılın ve ülkenin gelecekleri olarak onları siz yetiştirin” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’I DUYGULANDIRAN FOTOĞRAF
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güneydoğu’da yaşanan terör operasyonlarına da değindi. Bölgedeki iki özel harekatçıdan cep telefonuna "Seni seviyoruz uzun adam" fotoğrafı gönderildiğini anlatan Erdoğan, bu fotoğrafın kendisini çok duygulandırdığını kaydetti.
(İHA)