Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Hakkari İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında hazırlanan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, okulların temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere eleman alınacağı ilan edildi.

Bu kapsamda, İŞKUR'a başvuruda bulunan 2 bin 74 kişi arasında işe alınacak 132 erkek, 28 kadın olmak üzere 160 kişi için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Noter huzurunda yapılan kura çekimi Vali Yardımcısı Cevdet Uyanık'ın başkanlığında gerçekleşti. Kura çekimine gözlemci olarak da İŞKUR yetkilileri, İl Milli Eğitim Müdürü Sena Yakut, Müdür Yardımcısı Şerafettin Saraçoğlu, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen katıldı.

Kura çekimi öncesinde konuşan Vali Yardımcısı Cevdet Uyanık, başvuruda bulunan bin 575 erkekten 132'sinin, 499 kadından da 28'inin istihdam edileceğini söyledi.

Kadınların kentteki ana okullarında görev yapacağını vurgulayan  Uyanık, ''Kura çekimi sadece bugünle sınırlı değil. Yarın da bazı kurumlarımız için kura çekimi yapılacak. Aynı şekilde ilçelerimizde de bu uygulama olacak'' dedi.

Uyanık'ın konuşmasının ardından vatandaşlar heyecanla kuradan isimlerinin çıkmasını bekledi.