SAMSUN (AA) - TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Samsun Tarım Fuarı'nın sektörün bölgedeki en büyük buluşması olacağını söyledi.

Alagöz, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, yarın başlayacak 2. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nı değerlendirdi.

Fuarın tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeleri ve yenilikleri ikinci kez tek çatı altında sunmayı hedeflediğini belirten Alagöz, konusunda bölgesinin en etkili buluşması olan fuarın iki ayrı salonda, 10 bin metrekare kapalı, 40 bin metrekare açık alanda gerçekleştirileceğini anlattı.

Alagöz, geçen yıla göre katılımcı firma sayısı bakımından yüzde 42, ürün sergileme alanı bakımından ise yüzde 32 büyüyen fuarın, yurt içinden ve yurt dışından onbinlerce profesyonel ziyaretçiyi ağırlamasını hedeflediklerini kaydetti.

Tanıtımlar sonucu yerli ve yabancı iş adamlarının profesyonel anlamda katılımcılar ile bağlantılar kurmasının sağlandığını, bunun da bölge ticaretine katkıda bulunacağını vurgulayan Alagöz, "Samsun Tarım Fuarı sektörün bölgedeki en büyük buluşması olacak. Başta Samsun ve ilçeleri olmak üzere Ordu, Amasya, Çorum, Sinop, Ordu, Giresun, Tokat, Trabzon, Kastamonu gibi birçok ilden fuar merkezimize gerçekleştirilecek otobüs seferleri ile binlerce çiftçinin sektördeki yenilikleri, teknolojideki gelişmeleri takip etmelerine imkan sağlanmış olacak. Ayrıca kadın girişimci çiftçilerimiz kendileri için özel hazırlanmış konferans ve aktivitelerle buluşturulacak. Ayrıca açılış günü iyi ırk küçükbaş hayvan yarışması yapılacak." ifadelerini kullandı.

Yurt dışı ofisleri kanalıyla yapılan etkili tanıtımlar ile İran, Gürcistan, KKTC ve Azerbaycan'dan 162 kişilik yabancı alım heyetiyle iş görüşmeleri organize edilecek fuarın önemli ticari anlaşmalarının gerçekleşeceği bir platform haline geleceğini dile getiren Alagöz, şöyle konuştu:

"Samsun Tarım Fuarı 2016, ziyaretçi ve katılımcılarına üretimde ihtiyaç duyulan hammadde, yeni teknoloji, donanım ve sistemlerdeki yenilikleri aynı çatı altında bulabilmek, yerli ve yabancı yatırımcılarla yeni iş bağlantıları kurabilmek, bölge ve Samsun'un önemli tarımsal avantajlarını incelemek, fırsatları detaylı analiz etmek, sektördeki gelişmeleri ve beklentileri yakından takip edebilmek gibi pek çok fırsat sunacaktır. Aynı zamanda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Samsun Bölge Birliği, Samsun Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesinden değerli öğretim üyelerinin katkıları ve ilgili diğer kuruluşların iş birliği ile çiftçilerimize yeni vizyon kazandıracak konu ve en yetkin konuşmacılarla sektörel konferans ve seminerler gerçekleşecek."

- Fuar ilklere de sahne olacak

Alagöz, fuarda 2015 yılında Guinness hız rekoru kıran Valtra T4 serisi ile 2016 yılının traktörünün yanı sıra ilaçlama dronesi gibi pek çok yeniliğin sergileneceğini sözlerine ekledi.

Toplantıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TÜYAP Anadolu Fuarları Samsun Bölge Müdürü Sever Seçer, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Naim Kırmacı, Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hayati Tosun, Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Mustafa Doyurucuoğlu da katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası ve Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve KOSGEB'in destekleriyle hazırlanan fuar, 28 Eylül-2 Ekim tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.