BOLU (AA) - Bolu Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Bolu Valisi Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti.
Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Baruş'un, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Gazipaşa İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Karaoğlu, Matematik Öğretmeni Öznur Emre ile okulun 8. sınıf öğrencileri Ceren Adıyaman, Zeynep Ahsen Türker ve Furkan Kocaman'ı makamında ağırladığı belirtildi.
Açıklamada, öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramının önemini anlatan Vali Baruş'un, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının bu yıl 96'ıncı yıl dönümünü kutluyoruz. Türk Milleti Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir Kurutuluş Savaşı yaşadı. Bu mücadeleyi verirken de millet adına bazı kararlar alınması gerekliydi. Çünkü savaş koşulları öyle koşullar ki millet olarak birlikte hareket etmezseniz yabancıları yurdunuzdan atamazsınız. Bunun için de milletin temsilcilerinden oluşan bir meclis oluşturuldu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. İşte o tarih Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Atatürk tarafından çocuklara armağan edildi. 96 yıldır da biz bunu büyük bir gururla kutluyoruz." dediği bildirildi.