Neredeyse bütün kongreleri çekişmeli ve gergin geçen Akçaabat Esnaf ve Scanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin seçimleri Pazar günü yaapılıyor. Seçimlerde Mecut Başkan Osman Zeki Alşan üçüncü kez başkanlığa seçilebilmek için üyelerden destek isterken, karşısında koopeatifte uzun süredir müdürlük görevini sürdüren İsmail Bulut ve işadamı Ahmet (Hüseyin) Altıntepe çıkıyor.



Günebakış Gazetesinden Aydın Gelleci'nin haberine göre; Kongre öncesi İsmail Bulut, Akaçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşan Sivrikaya'yı tarafsız kalmamak ve Osman Zeki Alşan'a destek vermekle suçlarken, Sivrikaya'da Bulut'u 'Donkişotluk yapmakla' aleştirmişti.
Üçüncü aday Ahmet (Hüseyin) Altıntepe, yazılı bir açıklama yaparak bir yıldır kredi vermeyen koopetifi 1 yıl içinde kredi dağıtacak duruma getireceğini belirtti. Kooperatifin olağan genel kurulu 19 Şubat Pazar günü Yaprak Düğün Salonu'nda saat 10.00'da başlayacak.



304 ESNAFIN KAYDI SİLİNDİ
Öte yandan Akçaabat'ta hafta sonu yapılacak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçimleri öncesi 304 esnaf için şok haber geldi. 304 üyenin kooperatife üyelikleri silinerek hafta sonuolan seçimde de oy kullanmaları engellenmiş oldu.
Esnaf Kooperatifinin 08.09.2011 tarih ve 22 sayılı yönetim kurulu kararı ile üyelikleri silindi. Üyelikten silinme gerekçeleri ise bazı üyelerin vefat etmesi, bazı üyelerin T.C. kimlik numaralarının bulunmaması veya 100 liradan daha az sermayesi bulunması olarak açıklandı. Konuyla ilgili bildiği aldığımız Osman Zeki Alşan, "Benimde silinen isimlerden yeni haberim oldu. Nihayetinde ben bütün listeyi kontrol etme şansım yok. Ama muhasebeden bize liste geldi bazı kişilerin esnaflığı bıraktığı, bazı esnafların vefat ettiği veya sermayesi yeterli olmadığı gerekçesi ile bir yenileme yapıldı. Burada 304 esnafın üyeliği düşürüldü" dedi.