Yalova'da yaşayan güvenlik görevlisi Şeref Meteoğlu, kredi kartını kullandığı bankadan yıllık kestiği aidat bedellerini almaya hak kazanınca, banka kredi kartının 5 bin 825 lira olan borcunu tek seferde tahsil etme yoluna gitti. Meteoğlu, hakkını aradığı için böyle bir muameleye maruz bırakıldığını belirterek, bu borcu ödeyemeyeceğini söylüyor. Gerekirse mahkemeye gideceğini ekliyor.

Meteoğlu, 6 yılı aşkın süredir çalıştığı bankanın kestiği yıllık aidatları geri isteyince, banka ile ilişkisinin kesildiğini cep telefonuna gelen mesajla öğrenince şok yaşadı. Meteoğlu, "Bankaların aldıkları yıllık aidat ücretlerini geri iade ettiklerini öğrenince ben de bundan yaklaşık bir buçuk ay önce gidip Hakem Heyeti'ne müracaat ettim. Hakem Heyeti ödediğim aidatların iadesine karar verdi. Daha sonra ilginç bir gelişme oldu. Yıllardır çalıştıgım, kredi kartını kullandığım, kredi çektiğim ve bütün borçlarını da bugüne kadar hep zamanında, hatta zaman zaman da gününden önce ödediğim banka, cep telefonuma bir mesaj göndererek kredi kartımın iptal edildiğini bildirdi. Mesajda aynen şunlar yazıyor; 'Kredi kartı ücretiniz/ücretleriniz Hakem Heyeti kararı ile iade edilmiştir. Kredi kartınız ve varsa bağlı talimat/kampanyalar ise politikamız gereğince iptal edilmiştir.' Okuyunca şok oldum. Demek hakkını arayınca böyle oluyor. Benim gibi başkaları da hakkını aramasın diye, hakkını arayanlara bu politikayı uyguluyorlar galiba." dedi.

Bankayı arayarak yaklaşık 5 bin 800 lira bekleyen taksitli borcu olduğunu kartının kapatılması halinde ne yapacağını soran Şeref Meteoğlu şu yanıtı aldı: 'Borcunuzun tamamını tek seferde deyeceksiniz.'Meteoğlu hakkını aradığı için başına gelmeyen kalmadığını söyledi: 'Cep telefonuma gelen mesaj üzerine bankamı aradım. Kredi kartımın iptal edildiğini söylediler. 5 bin 825 lirayı bulan taksit borcum olduğunu bildirip, 735 lirayı bulan bu ayki ekstremi gönderdiler. Müşteri temsilcisi bu aydan sonra diğer ekstremi de yollayacaklarını ama kalan bakiyeyi peşin tahsil edeceklerini söyledi. Bunu benden bir anda nakit olarak istemeleri ne kadar adildir.'