Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, bankanın yeni dönem hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısında açıklamalar yaptı.

Binbaşgil şunları söyledi: "Yurtdışında yatırım yapabilmemiz için en azından yurtiçindeki büyüme potansiyelini dışarıda görmemiz lazım. Yurtdışındaki büyüme olanakları Türkiye'ye oranla biraz daha düşük, bu nedenle olanaklarımız olsa da dikkatli olmak durumundayız. Bu yıl 70 şube açacaklarını, 1000'e yakın istihdam sağlayacaklarını belirten Binbaşgil, "Bu yıl 500'ün üzerinde ATM yatırımı yapacağız, 120 milyon dolar teknoloji yatırımı yapacağız" dedi.

2012'de KOBİ kredilerinde yüzde 20'nin üzerinde büyüme gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Akbank Genel Müdürü sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin en büyük projelerinin ve girişimlerinin arkasındaki bankalardan birinin Akbank olduğunu göreceğiz. Dış borçlanmada önceki yılların üzerine çıkacağız, geçen sene 10 milyar dolar seviyesinde dış borçlanma gerçekleştirdik, her yıl yüzde 35 oranında artışımız var. Risk yönetiminde muhafazakar olmamız nedeniyle, Basel II uygulamaları SYR'leri düşürecek olsa da, Akbank'ta bunun pozitif etkisi bile olabilir. Sektörde 2012'de kredilerde yüzde 15, mevduatta yüzde 12 civarında büyüme öngörüyoruz, Akbank bu oranların birkaç puan üzerinde büyüyecektir."