AK Parti'nin heyecanla beklenen seçim bildirisinden "asgari ücret ve taşeron" sürprizi çıktı. Yarın detayları açıklanacak bildirgede asgari ücretin yükseltilmesi için vergilerin bir bölümünün devlet tarafından sübvanse edilmesi, belli özellikleri taşıyan taşeron işçilerin de kadroya alınması gibi vaatler yer alıyor. AK Parti, seçim bildirisini yarın yapılacak tanıtım töreninde kamuoyu ile paylaşacak. Bildirge, ekonomi ağırlıklı olacak. Memur, çalışan, emekli başta olmak üzere dar gelirlilere dönük vaatler ön plana çıkarılacak.
İŞVERENİN YÜKÜ AZALACAK 
Bildirge, çalışan kesimin yaşam standartlarının iyileştirilmesine odaklanıyor. Net 1.000 lira olan asgari ücretin yükseltilmesi hedefleniyor. Buna karşılık işverenin yükselen maliyetler nedeniyle eleman çıkarmasının önüne geçmek için de önlemler alınacak. Vergilerin bir bölümünü devlet üstlenecek. 1.4 milyon taşeron işçiye yönelik çalışmalar da seçimden sonra hız kazanacak. Kamuda çalışan yaklaşık 400 bin taşeron işçi arasında belli şartları taşıyanların zaman içinde kadroya alınması da bildirgede yer alacak.

21 İLE YOĞUN İLGİ
Seçim çalışmaları kıl payı milletvekili kaybedilen ya da kazanılan 21 ilde yoğunlaşacak. Ancak son yapılan operasyonlar nedeniyle PKK'nın baskısının azaldığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde özel bir çalışma yürütülecek. AK Parti, bölgeden çıkardığı milletvekili sayısına 10 kişi daha eklemeyi hedefliyor.