Çalışma mantığı kredi kartıyla aynı olmakla birlikte, ön ödemeyle kullanıldığından ve yalnızca yüklenen miktar kadarı ve herhangi bir miktar yüklü olduğu sürece aktif olduğundan maksimum güvenlik sağlar. Aynı kredi kartında olduğunda gibi, pin numarası gibi güvenlik önlemlerini de kendi içerisinde barındırır. Üstelik kullanım için hiçbir finansal veya kişisel bilgi tanımlamak zorunda olmadığınızdan, internet üzerinde yapacağınız işlemlerde bu bilgilere erişim imkânı bulunmamaktadır.

Para Çekme

Astropay sistemi çift yönlü olarak işlemektedir. Yani kendiniz para yatırmak suretiyle internet üzerinde ödeme yapabildiğiniz gibi, bir internet sitesi de size ödeme yapabilmekte ve size para çekme olanağı sağlamaktadır. Bu sayede işlem yapmakta olduğunuz site ile gerçekleşen tüm finansal işlem güvenlik altına alınmış olur. Sunduğu bu hizmetle Astropay, özellikle çift yönlü finansal akışın yaşandığı internet alışveriş türlerinin vazgeçilmez yöntemlerinden biridir.

Çift yönlü para akışı yaşanan herhangi bir siteden para çekme işlemi gerçekleştirirken aslen çekmekte olduğunuz pratikte Astropay kodudur. Daha sonra bu kodu Astropay bayilerinden bozdurarak nakite çevirebilirsiniz. Diğer bir deyişle, Astropay aracılığıyla yapılan tüm ve her iki yöne gerçekleşen finansal işlemlerin tamamı için azami güvenlik esası temel alınmıştır.

Bu işlem için Astropay kartı bir ödeme yöntemi olarak kullandığınız internet sitesinin çift yönlü hizmet veriyor olması da bir zorunluluk değildir. İnternet üzerinden gerçekleştirdiğiniz herhangi bir alışverişte kartınızda kalan ve kullanılmamış bakiyeyi bozdurmak ve nakit olarak almak için de para çekme işlemi uygulanabilmektedir.

İşlemi gerçekleştirmek için tek yapmanız gereken kartı aldığınız bayi ile iletişim kurmak ve kart numaranızı ve güvenlik numaranızı ibra etmektir. Bunun akabinde bayi tarafından hesabınızdaki bakiye teyit edilerek, hedeflediğiniz para birimine çevrilmek suretiyle bayi tarafından banka hesabınıza aktarılacaktır.

Tüm bu güvenlik önlemlerine rağmen, internet güvenliğinde ilk savunma hattının kişisel önlemler olduğu unutulmamalı ve kart bilgileri bayiler dışında üçüncü şahıslarla paylaşılmamalıdır.

Güvenli bir şekilde astropay satın almak için http://www.astropay.web.tr adresinden satın alabilirsiniz.