SİNOP (AA) - Denizlerde 1 Eylül'de sona eren av yasağının ardından bol miktarda avlanan palamudun tanesi, Sinop'ta 2,5 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de bol miktarda avlanan palamudun balıkçı tezgahlarını süslemeye devam ettiğini söyledi.

Palamutların gramajına göre satışa sunulduğunu dile getiren Bayrak, "Sezon henüz yeni başladığı için palamut beklenen boya ulaşmadı. Dolayısıyla tane fiyatı çok ucuz. Vatandaş bol bol tüketme imkanı buluyor. Bolluk bu şekilde devam ettiği sürece fiyatlar düşük olacaktır." dedi.

Sinop'ta 30 yıldır balıkçılık yapan İbrahim Gündoğdu da 250-300 gram ağırlığındaki palamudun tanesinin 2,5 liradan, 700 gram ve üzerindeki palamudun tanesinin ise 6 ila 10 lira arasında değişen fiyatlarla satıldığını ifade etti.

Tezgahlarda daha çok tanesi 2,5 liradan satılan palamutların yer aldığını belirten Gündoğdu, "Bu rakamlar günlük olarak değişse de yaklaşık 20 gündür 250-300 gram ağırlığındaki palamutlar 2,5 ila 3 lira arasında satılıyor. Yaşanan bolluk böyle devam ederse fiyatlar yakın zamanda değişmeyecek gibi. Bu durum en çok vatandaşa yaradı. 10 liraya dört palamut alabiliyorlar. Hem biz kazanıyoruz hem onlar bol tüketme imkanı buluyor." değerlendirmesinde bulundu.