Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nun birer konuşma yaptığı bayramlaşma törenine meclis üyelerinin yanışa işadamı Sefer Ulusoy'da katıldı. TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy yaptığı konuşmada, "İslam aleminin ve cemiyet yaşantısı bize şunu her zaman öğretmiştir. Yaşadığın müddetçe dostça, kardeşçe, hangi yerde olursa olsun evinde olsun, aile yuvanda olsun, cemiyet hayatinde olsun, derneklerde olsun, ya da bizim camiamız gibi yerlerde olsun dostluk ve beraberlik çok önemlidir" dedi.

"Her zaman şunu söylüyorum. Allaha şükrediyorum" diyen Ulusoy, "Giden var, gelen var. Uzun yıllar çalıştığım sizlerle, bir problemimiz olmadı. Ufak tefek sorunlar olabilir bunlar aile içinde de, hükümetler içinde de olabilen sıkıntılardır. Ama kırmadan dökmeden buralarda iyi geçinmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

DEİK Türk - İran iş Konseyi olarak ABD'den bir heyetin randevu istediğini belirten Ulusoy, "3-4 aydan beri bu randevuyu vermedim. Yurt dışında idim. Geçen hafta tekrar geldiler randevuyu verdik görüştük. ABD heyetinde hazineden sorumlu bir yetkili ve bir parlamenter ile bir kadın vardı" dedi.

Ambargo altındaki İran ile dünya ülkelerinin ticaret yaptığını vurgulayan Ulusoy, "İran'la alışveriş yapıyoruz. Ama sıkıntılar içinde yapıyoruz. Para İsviçre'den geliyor. Para Belçika'dan geliyor. Para Fransa'dan, İngiltere'den geliyor. Bu şartlarda zorluklar yaşıyoruz. Biz işadamı olarak bu zorlukları dile getirirken sizde Amerika'nın hazineden sorumlu bir yetkilisi olarak bu sıkıntıları gündeme getirin" şeklinde konuştu.

Son 30 yılda Türkiye'nin Dünya'da kalkınan ülkeler arasında birinci sırada olduğunu ifade eden Ulusoy, "Değerli arkadaşlarım, insanlar yaşadıkları sürece her gün bir şey görüyor. Her gün yeni bir yenilik yapmak istiyor. Türkiye'ye baktığınız zaman şurada 30 yaşında olanlar ülkemizin 30 yıllık gelişmesini çok iyi bilmez.
Ama 50 yaşında olanlar 40 yıl önceye baktığında son 30 yılda gelişen dünyada Türkiye kalkınan ülkeler arasında bir numaradır" dedi.

Kalkınma sıralamasında Türkiye'nin önünde birinci olan Çin'i farklı değerlendirdiğini belirten Ulusoy, Çin'i farklı değerlendirdiğini Ulusoy, "Çin'i söylemiyorum. Çin'e Tam 41 yıl önce gittim. 1971'de. Dünya ülkelerinden giden pek kimsede yoktu. Ne radyo vardı. Ne televizyon vardı. Sadece Mao'nun ismi vardı. Şimdi tabi gelişen dünyanın teknolojisinde en kısa zamanda en çok istifade eden Çin. Fakat Çin'in gelecek dönemde tehlikeleri var. Ben Türkiye'nin tarihine baktığım zaman 1940'dan 2012'ye kadar bu ülkeyi kimler idare etti. Türkiye nerelerden nerelere geldi" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Kadıköy-Kartal metrosunun küçümsenmeyecek bir konu olduğunu aktaran Ulusoy, "Evvela bütün belediyeler Türkiye'de çok iyi çalışıyor. Yani son 10 yılda İstanbul şehri değişmiştir. Sayın Başbakan dün Kadıköy-Kartal metrosunu açtı. Bu küçümsenecek rakamlar, konular değil bunlar. Çok önemli şeylerdir. Evvela güzel bir şehir oldu İstanbul.

Eğer bu hükümetin yaptığı şeyler İstanbul'da olmasaydı, yaşanmaz ve yürünmezdi. Her geçen gün bir şeyler yapılıyor" şeklinde konuştu.

"2 MİLYAR DOLARDAN 132 MİLYAR DOLARA ÇIKAN İHRACAT AVRUPAYI KORKUTTU"

İhracatın şimdi yeni bir yerlere doğru gittiğini aktaran Ulusoy, "Rusya iye 25 milyar dolar ihracat, İran ile 15 milyar dolar ihracat, Irak ile 10 milyar dolar ihracat, Suriye ile 5 milyar dolar ihracat, Türki Cumhuriyetleri ile 30 milyar dolar ihracat var. Bizim Avrupa'ya ihracata ithalata ihtiyacımız olmaz. Rahat yaşarız. Amerika olmaz rahat yaşarız" değerlendirmesini yaptı. Suriye konusuna de değinen Ulusoy, daha tedbirli olunması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Son dönemde Türkiye'yi sıkıntıya sokan Suriye konusudur. Suriye konusunda biraz daha tedbirli olsaydık. Bu kadar olmazdı diye düşünüyorum. Çünkü Suriye'nin 40 yıl öncesini biliyorum. 20 yıl ve 2 yıl öncesini de biliyorum. Tabi bugün bir Kürt sorunumuz var. Kürt sorunu çözülür mü, çözülmez mi ? Geçmiş yıllarda geçmiş hükümetler de neler yapıldığını, neler istendiğini yaşayan insanım. Şimdi hükümet bu konuda çok cesur ve aldığı tedbirler var ama Irak'ta, Suriye'de, İran'da, Türkiye'de Kürt sıkıntısı var. Büyük bir Kürdistan kurulma şartları, zemini buralara gelmiştir. İnşallah bu sıkıntıların altından kalkan Türkiye hepimizin rahatı içindir. Biz yaşımız itibarıyla, çocuklarımız ve torunlarımızın herkesin bu ülkede yaşama hakkı var."

Ulusoy, son olarak turizm konusuna değinerek, "30 yıl önce Yunanistan'a gittiğimiz zaman Türkiye'de turistin ismi yoktu. İspanya Turizm cenneti olduğu zaman Türkiye'de bir şey yoktu. Şimdi Türkiye turizm cenneti oldu. Akşamları İstanbul'da rıhtıma gidiyorum 5 bin kişi bir gemide, 14 kat. Bir tanesi geliyor bir tanesi kalkıyor. Bu ülkeye 30 milyon turist geldi. 5 yıl sonra 50 milyon turist gelecek" dedi