TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Avrupa’da satılan her üç beyaz eşyadan biri bizim malımız. Avrupa’da satılan her 4 televizyondan bir tanesini biz üretiyoruz burada. En kalitelisini üretiyoruz. Yeter ki devletimiz Türk özel sektörüne rakipleriyle eşit şartları sağlasın, biz gerisi hallederiz” dedi.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Amasya ekonomisi ve ekonomiye değer katanlar’ ödül töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’nin dünyanın 17., Avrupa’nın ise en büyük 6. ekonomisi haline geldiğini belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Eskiden çamaşır makinesi, buzdolabı bunları ihraç edebileceğimizi düşünemezken, şimdi Amerika’ya, İngiltere’ye, Almanya’ya ve Fransa’ya beyaz eşya ihraç ediyoruz. Avrupa’da satılan her üç beyaz eşyadan biri bizim malımız. Avrupa’da satılan her 4 televizyondan bir tanesini biz üretiyoruz burada. En kalitelisini üretiyoruz. Yeter ki devletimiz Türk özel sektörüne rakipleriyle eşit şartları sağlasın, biz gerisini hallederiz. Bu zor şartlara rağmen istihdama devam eden, üretime devam eden, yatırıma devam eden tüm kardeşlerimi kutluyor, aslında her bir müteşebbisimiz Türkiye’nin yıldızı diyorum” diye konuştu.

Geçen yıl Türkiye’nin çok önemli sıkıntılar geçirmesine rağmen ekonomideki büyüme oranını etkilenmediğini vurgulayan Rifat Hisarcıklıoğlu, “Allah bir daha bize 2016 yılı gibi bir yılı bize göstermesin. Dünyanın hiçbir ülkesinin başına gelmeyen bütün belalar bizim başımızdaydı. Terör örgütleri, ayrı ayrı 3 terör örgütüyle mücadele, güneyimizde savaş, batımızda ekonomik kriz, bir de içimizde bunlara ilaveten darbe teşebbüsü. Bunlara rağmen, Türkiye iş dünyası olarak dedik ki, ’16 Temmuz sabahı biz işimizin başındayız’, 16 Temmuz sabahı biz işimizin başındaydık ve Türk iş dünyası olarak bir tarih yazdık. Bu darbe girişimi, dünyada başka ülkenin başına gelse, herhalde bir 5 sene ayakları üzerine doğrulamazdı ekonomisi. Biz bu kadar sıkıntıya rağmen 2016 yılında yüzde 2,9 büyümeyi sağladık” şeklinde konuştu.

Amasya Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç’ın da konuşma yaptığı törende vergi rekortmenleri, en fazla ihracat yapan şirketler, Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşuna giren firmalar ile yerli malı belgesiyle üretim yapan firmalara ‘Amasya ekonomisi ve ekonomiye değer katanlar’ ödülü verildi.

(Murat Çelik A./İHA)