Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, dünyadaki gelişmelerin Türkiye’yi etkilediğini söyledi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanları toplantısına katıldı. Toplantı öncesinde açıklama yapan Bakan Faruk Özlü, esnaf ve sanatkarların hem ekonomik hem de sosyal hayatın en önemli aktörleri olduğunu belirterek "Nasıl omurga vücudu ayakta tutuyorsa, esnaf da aynı şekilde toplumu ayakta tutar. Esnaf güçlüyse ve mutluysa, ülke de güçlü ve mutludur. Hükümet olarak, ekonomik hayatımızın temel direklerinden olan esnaf ve sanatkarlarımıza her zaman büyük önem verdik. Ülke ekonomisindeki gelişmeleri ve iyileşmeleri, esnafımıza her zaman doğrudan yansıttık. Türkiye güçlendikçe, esnafımız da güçlendi" dedi.

"DÜNYADAKİ GELİŞMELER BİZİ ETKİLEDİ"
Son dönemde, ekonomik olarak zorlu bir süreçten geçildiğini işaret eden Bakan Özlü, "Bizi biraz etkileyen dünyadaki gelişmeler oldu. Amerika Başkanının sürpriz bir şekilde bekleyen bir isim olması ve yeni başkanın radikal bir takım söylemleri olması, yine Avrupa’daki bir takım gelişmeler doğrusu dış etkiler bizi biraz zorluyor. Özel sektörün yaşadığı sorunları aşmak için adımlar atıyoruz. Esnafımız ve KOBİ’lerimiz fedakarlık yapıyorlar. Bizde fedakarlık yapacağız. Geçen hafta Perşembe günü ekonomide uyguladığımız yeni tedbirleri sayın başbakanımız ile birlikte açıkladık. Bu tedbirler açıklanırken gerçekten saatler süren toplantılar yapıldı. Dolayısıyla açıklanan bütün tedbirlerin altında detaylı bir çalışmalar var. Hepsinin kaynağı vardır. Hepsinin bütçe içerisinde yeri var. Devletin bütçesini aşmadan bazı bütçe kalemlerinde kaydırmalar yaparak 250 milyarlık piyasaya bir kredi hacmi oluşturulmasına ilişkin kaynağın temin edilmesi konuşuldu. Yapılan vaatler açıklamaların çalışması yapıldı ve sağlam temellere dayanıyor" şeklinde konuştu.

"ESNAFA FAİZSİZ DESTEK VERECEĞİZ"
Bakan Faruk Özlü, Bilim Saniyi ve Teknoloji Bakanlığı olarak KOSGEB aracılığıyla, KOBİ’lere ve esnafa 50 bin TL kredi desteği vereceklerini belirterek "3 yıl vadeli bu krediyi kullanırsanız, ilk 1 yılda ödeme yapmayacaksınız. Çok daha önemlisi, bu kredi için faiz ödemeyeceksiniz. Kredinin faizini KOSGEB bütçesinden biz karşılayacağız. 15 bin civarında KOBİ’mizin ve esnafımızın bu destekten yararlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"DÜZCE’NİN TURİZM POTANSİYELİNİ AÇIĞA ÇIKARACAĞIZ"
Bakan Faruk Özlü Düzce için yapacakları projeleri ise şu şekilde anlattı:
"Sizlere bir söz vermiştik. Düzce’nin turizmde ve sanayide sahip olduğu potansiyeli açığa çıkaracağız demiştik. Bu amaçla, Ceneviz Kalesi’nin ihale sürecini başlatmış bulunuyoruz. Çarşamba Günü, İstanbul’da, plastik sektörümüzün temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdik. Sektörün, uzun zamandır bir Oyuncak İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma yönünde bir talebi vardı. Biz de en uygun yer olarak Gümüşova’yı öneriyorduk. Çarşamba günü yaptığımız toplantıda, sektörün şüphelerini giderdik ve Oyuncak OSB’yi Gümüşova’ya kurma yönünde onları ikna ettik. Hem Düzce için hem de ülkemiz için büyük önem taşıyan bu OSB’yi inşallah en kısa sürede hayata geçireceğiz. Düzce ekonomisini, turizmini ve sanayisini güçlendirdikçe, Düzce’deki esnafımızın da işleri inşallah daha açılacak, güçlenecek ve iyileşecektir" dedi.
Basın açıklamasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantının ardından Bakan Faruk Özlü Yalova’ya gidecek.
(İHA)