ORDU (AA) - Ordu'da, Kurban Bayramı dolayısıyla balıkçı tezgahlarında durgunluk yaşandığı bildirildi.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle denize açılan balıkçılar, hava muhalefeti nedeniyle ilk günlerde umduğunu bulamadı. Havaların düzelmesiyle ağların dolması balıkçı tezgahlarını şenlendirdi.

Vatandaşların, Kurban Bayramı dolayısıyla kurban kesmesi kısa süre de olsa satışlarda azalmaya yol açarken bayram tatili için yurt içi ve yurt dışından kente gelen gurbetçiler, Karadeniz balığını tüketmek için su ürünlerini tercih ediyor.

Gülyalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Birol Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramın kısa süre de olsa balık satışlarını etkilediğini söyledi.

Balık sezonunun açıldığını ve bereketli bir sezon beklediklerini belirten Koçak, "1 Eylül itibarıyla balıkçılar olarak denize açıldık ve yeni sezona başladık. İlk gün hava şartları olumsuzdu ancak havalar olumlu olunca balık bollaştı. Bu durum da tezgahlarda balık çeşitlerinin yer almasını sağladı. Gün geçtikçe de fiyatlar düşmeye başladı. Bundan sonra da balık severlerimizin bol bol balık tüketebileceklerini düşünüyorum." dedi.

Kurban kesiminin her zaman ilk günlerde balık tercihini azalttığını dile getiren Koçak, "Kurban Bayramı et tüketiminin arttığı bir dönem. Tabii ki bu nedenle de balık tercihi azalıyor. Tezgahlara balık gelmeye devam ediyor ama balık satışları, Kurban Bayramı'ndan dolayı duraksadı. Bunun kısa süreceğini düşünüyorum. Bayram bittiğinde balık satışları normale dönecektir. Çünkü şu anda balık mevsimi. Taze taze çeşitler tezgahta yerini alıyor ve tercih ediliyor." diye konuştu.

Koçak, bayram tatili dolayısıyla gurbetçilerin geldiğini ve taze balığa rağbet gösterdiğini de söyledi.

Altınordu ilçesinde balık satışı yapan Mehmet Bahar ise bayramdaki satışların önceki haftaya oranla yavaşladığını aktardı.

Tezgahlarda istavrit, mezgit, palamut, kefal, çupra, somon ve levrek gibi çeşitlerin yer aldığını anlatan Bahar, şu anda en çok tercih edilen balık çeşitlerinden palamudun 3 tanesinin 10, istavritin ise kilogramının 10 liradan satıldığını kaydetti.

Bahar, bayramda balık satışlarının etkilendiğini ancak birkaç gün içerisinde hareketliliğin devam edeceğine inandıklarını sözlerine ekledi.