1 Eylül'de başlayacak av sezonu öncesi getirilen avlanmada 24 metre sınırlamasına balıkçılar tepki gösteriyor.

18 Ağustos 2012 Resmi Tarihli Gazete'de yayınlanan ticari amaçlı su ürünleri tebliği kapsamında Türkiye'deki deniz avcılığının bel kemiğini oluşturan Tirol ve Gırgır balıkçığına yönelik olarak belirlenen gırgır avcılığının Türkiye sularında 24 metrelik derinlikle sınırlandırması kararı ile ilgili bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması düzenleyen Doğu Karadeniz Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Mutlu, balıkçıların bu yasa ile mağdur edildiğini söyledi. Hukuk dışına çıkmadan eylem yapacaklarını belirten Mutlu, "Bu şekilde giderse belkide bir takım önlemler alacağımızı düşünüyoruz. Palamut avcılığı ile sezona başlayacağız. İstavrit, kıraça balığı ile devam edeceğiz. Veriler fena değil, inşallah bu yıl bol balık olacağını umuyoruz" dedi.

Araştırma yapılmadan 24 metre sınırlaması getirildiğini kaydeden Mutlu "Böyle bir yasanın çıkartılması bizleri üzmektedir. Bu balıkçılara ve ekonomiye çok büyük sekte vuracaktır. Türkiye balıkçılığının temsil ediyor Karadeniz özellikle palamut ve hamside. Yasal yollardan biz başkaları gibi elimizi silaha atmayacağız. Hakkımız olanı yasal yollardan arayacağız. Eylem yapmamız gerekiyorsa yasal yollardan eylemimizi yapacağız. Hukuk dışına asla çıkmayacağız" diye konuştu.

Öte yandan Karadenizli balıkçıların konu ile ilgili olarak 16 Ağustos'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kararın bir an önce değiştirilmesi gerektiğini belirten bir mektup gönderdiği öğrenildi.