ankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Muhkim Öztekin, bankacılık sektöründe 31 işlemden alınan ücretlerin fazla olduğunu, ancak bankacılığın da bedava yapıldığını belirt

Öztekin "Bunların hepsi 30 Eylül'de çıkması beklenen Tüketici Kanunu'nda yapılacak" dedi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Muhkim Öztekin, bankacılık sektöründe alınan ücretlerin fazla olduğunu, ancak bankacılığın da bedava yapılmadığını belirterek, "Bunların hepsi 30 Eylül'de çıkması beklenen Tüketici Kanunu'nda yapılacak" dedi.

Öztekin, "17.Uluslararası Bankacılık Denetim Otoriteleri Konferansı" öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bankacılık sektörüne ilişkin olarak Öztekin, şunları söyledi: "Bankacılık sektörüne şu anda müşteriden para alınan 31 işlem var. Bunların fazla olduğunu ben de söyleyebilirim. Ama bankacılık da bedava yapılmıyor. Bunların belli bir standarda oturması gerekiyor. Biz de bu standardı belirleyeceğiz. Bunları hepsi 30 Eylül'de çıkması beklenen Tüketici Kanunu'nda belli olacak." TBB’nin bağımsız üye konusunda ise Öztekin, "Bu tür düzenlemeler konuşularak anlaşılarak yapılabilir" yanıtını verdi.