SAKARYA/KARABÜK (AA) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Tuncay Özcan, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığından yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulunda (EKK) alınan kararları ekonomiye olumlu etkisinin olacağını belirtti.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bireysel kredilerde taksitlendirme, kitle fonlaması sistemi ile gıda fiyatları ve enflasyon konularının görüşüldüğü toplantından önemli kararların çıktığına işaret etti.

Kararların ardından özellikle vatandaşın yüzünün güldüğü belirten Özcan, "Alınan kararlar ekonomimizi destekleyecektir. Hızlı bir ilerleme sağlayacaktır. Teşvik paketleri her alanı ilgilendiren önemli bir adım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ülkemize hayırlı olsun." diye konuştu.

- "Reformların devamını arzuluyoruz"

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul da "Yeni düzenleme vatandaşın moralini düzeltecektir. Tüketimi ve üretimi artıracağı gibi büyümeye katkı yapacaktır. Reformların devamını arzuluyoruz." dedi.

Kösemusul, EKK Toplantısı sonrası açıklanan yeni ekonomik düzenlemelerin, ticaret erbaplarının taleplerinin karşılığı olduğunu söyledi.

Yeni düzenlemenin iç talebi canlandıracağını dile getiren Kösemusul, dolayısıyla üretimin de artacağını belirtti.

Kösemusul, darbe girişiminin bertaraf edildiğini, ilerleyen dönemde ekonomik istikrarın ve güven ortamının daha da güçlendirilmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Yeni düzenleme vatandaşın moralini düzeltecektir. Tüketimi ve üretimi artıracağı gibi büyümeye katkı yapacaktır. Reformların devamını arzuluyoruz." diye konuştu.

Kredi kartlarında ve kredilerdeki düzenlemelerin hayata geçirilmesinden memnun olduklarını vurgulayan Kösemusul, şunları kaydetti:

"Lisanslı depoculuk ve enflasyon için tedbirlerin alınması da bu anlamda önem teşkil ediyor. Sayın Başbakanımız, bakanlarımız reformların, teşvik ve desteklerin süreceğini söylüyor. İş dünyası olarak bizler de gayretimizi daha da artırarak daha çok üretim ve daha fazla başarı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."