BAYBURT (AA) - Bayburt canlı hayvan pazarında, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde durgunluk yaşanıyor.

Besici Mustafa Yazıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fiyatların önceki haftalara göre aşağı yönde seyrettiğini söyledi.

Bayburt canlı hayvan pazarının bölgenin önemli pazarlarından olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, "İki haftadır durgunluk var. Pazarda hem alıcı hem de satıcı çok ama satış yok. Fiyatlar durgun. Küçükbaşta fiyatlar 500 liradan başlıyor, maksimum 700 liraya kadar çıkıyor, koçlar ise 800 ila 900 liradan satılıyor." dedi.

Yazıcıoğlu, büyükbaş hayvanlarda da fiyatların aşağı yönlü olduğunu ifade ederek, "Canlı büyükbaş hayvanlar şu anda, kilogramı 16 lira 50 kuruştan satılıyor. Etin kilogramı ise 30 lira ve aşağı fiyattan satılıyor. Ben 350 kilogramlık tosunu 10 bin liraya verdim. Hesap ortada. Kilogramı 30 liranın altında fiyattan verdik." diye konuştu.

Zahit Saka adlı besici ise piyasaların yaklaşan Kurban Bayramı'na rağmen ölü sayıldığını dile getirerek, "Yetiştirici olarak fiyatlardan memnun değiliz, satış yok. Önceden bu zamanlarda 2-3 kamyon mal satarken şimdi 3-4 tane dana satamıyorum. Pazarda satılık hayvan çok, buna karşın alıcı bulunmuyor. Tosunun kilogram kesim fiyatı 28-30 lira oldu ama yine satamıyoruz.

Saka, il dışına kurbanlık götüren bazı satıcıların satış olmadığı için hayvanları geri getirdiğini kaydetti.