ÇALIK TRABZON TİCARET VE SANAYİ ODASINDA
Trabzon ziyareti kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti. 7 Haziran seçim sonuçları ve şehir ekonomisi konularında görüşmede bulunan Çalık'ın ziyaretine AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de katıldı. Görüşmeye TTSO Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Bülbül ve Genel Sekreter Hakan Gürhan da eşlik etti. Yapılan toplantının sonunda Çalık’a, Hacısalihoğlu tarafından Trabzon el sanatlarından yapılan plaket verildi.
 
HACISALİHOĞLU: İŞDÜNYASI HÜKÜMETİN KURULMASINI ARZU EDİYOR
Trabzon ve bölge ekonomisi hakkında bilgilendirmelerde bulunan TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Şehrin ticaretinde yılda yüzde 13-14 civarında bir büyüme gerçekleştiğini, geçmiş yıllarda ise bu oranın yüzde 17’lere çıktığını anımsattı. Hacısalihoğlu “Şu anda şehrimizde yaklaşık 6,8 milyar dolar bir mevduatımız var. 8 milyar doların üzerinde de bir kredi kullanımı var. Kredi kullanılmasını inşallah ticaret hareketinden kaynaklandığını düşünüyoruz. ”şeklinde konuştu.
 
İhracatın 1.3 milyar dolar seviyesine yükseldiğini belirten Hacısalihoğlu ekonomi büyümesine rağmen aktif sigortalı sayısında bir önceki yıla oranla artış kaydedildiğini kaydetti. Burada asıl sorunun iş talebinde yetişmiş işgücünün bulunamaması olduğuna işaret etti. “ TOBB’un yürüttüğü UMEM 10 projesinden yararlanma sınırı bir kişiye düşürüldü. Bunun anlamı işverenlerin aradığı eğitimli işgücünü oluşturmaktır. ”dedi.
 
Hacısalihoğlu, TTSO’nun ekonomiyi harekete geçirecek projelere ağırlık verdiğini belirterek ön plana çıkan Doğu Karadeniz Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi Projesi’nin altyapısı hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydetti.  Bölge turizmini geliştirmek için çalışmalara ağırlık verildiğini, şu anda bölge ekonomisini turizm sektörünün ayakta tuttuğunu ifade etti.
 
Başkan M. Suat Hacısalihoğlu Küçük esnafta sorunlar bulunduğuna işaret ederek hükümetin kurulması ile belirsizliğin ortadan kalkacağını ve bununda piyasalara olumlu etkileri olacağını kaydetti. Hacısalihoğlu, “ Döviz borçlanması olan işletmeler belirsizlik ortamından olumsuz etkileniyor. Belirsizlik uzadığı müddetçe bu dayanılmaz hale gelir. Bu nedenle bir an önce hükümetin kurulmasını arzu ediyoruz. Kurulmayacak ise de bir an önce seçime gidilip gereğinin yapılması gerekir. Koalisyon ya da seçim kararı belirsizliği ortadan kaldırır.  En büyük arzumuz İş camiası olarak budur. ”şeklinde görüşlerini paylaştı.
 
AK PARTİ KARADENİZLİ UŞAKLARIN HİZMETİNDE
Kullanmış olduğunuz dil istikrar adına çok önemli bir dil olduğunu ifade eden Çalık, “Bunu hem Trabzon hem de Türkiye’ye tekrar yaşatmak istiyoruz. Karadeniz’in bu güzel şehrinde ve en önemli ikinci limanının olduğu şehirde inanıyorum ki çok daha güzel sanayileşme olacak. Dördüncü ilçe organize sanayi bölgesinin kurulması da çok güzel bir şey. Bu da Trabzon’daki işgücüne katılım oranını ve istihdam oranını artıracaktır. 1.3 milyar dolar ihracat hem bölgemiz hem de ülkemiz için çok önemli bir rakam. Trabzon ekonomisine, Türkiye ekonomisine katkıda bulunan iş dünyası temsilcilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Ak parti milletin hizmetinde, Trabzon uşaklarının hizmetinde, Fadimelerin, Temellerin, Dursunların hizmetinde.”
 
ÇALIK: ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ HÜKÜMETİ KURMAKTIR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznür Çalık Trabzon’un yapmış olduğu 1.3 milyar dolar ihracat rakamının çök önemli olduğuna değindi. Trabzon’un büyüme rakamlarının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu kaydeden Çalık, siyasi istikrarın ekonomik istikrarı beraberinde getirdiğini söyledi.  Çalık, “ Bu anlamda iş dünyamız, işverenlerimiz her hâlükârda istikrardan yana tavır koydular. Ve TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında hem işverenler, hem de işçi sendikalarımız, odalarımız, memur sendikalarımız dâhil olmak üzere Ankara’da Sayın Başbakanımız ile bir araya geldik. İstikrarın Türkiye için vazgeçilmez olduğunu hem işverenler hem de çalışanlar tarafından dile getirildi. Milletin hükümetsiz bırakılmaması gerektiğini ve bununla ilgili çalışmalarda da iş dünyasının gerekli olan desteği vereceklerini söylediler. 7 Haziran seçimlerinden sonra tek başına iktidarı yakalayamazsak ta biz milleti hükümetsiz bırakmamak adına en vakur tavrımızla bütün siyası partilerle koalisyon görüşmelerine devam edeceğiz. Ve öncelikli hedefimiz milletimizi hükümetsiz bırakmamak. Yani hükümeti kurmak. Olmadığı takdirde muhalefet. O da olmazsa erken seçimle biz milletimizin sinesine yeniden dönüp erken seçimle sandığa gitmektir. Ama önceliğimiz istikrarı devam ettirmek adına hükümetin kurulmasıdır.” dedi.
 
TRABZONLU MÜTEAHHİTLERE ÖVGÜ
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapmış olduğu faaliyetlerden dolayı çok teşekkür eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Türkiye ekonomisine katkıda bulunan birçok Karadenizli iş adamımız içerisinde Trabzon’un özel bir yere sahip olduğunu belirtti. Çalık, “Dünya çapında marka olmuş müteahhitlerimizin Karadeniz’den özellikle Trabzon’dan çıktığını bilerek söylüyorum. Bu anlamda hem ülke ekonomisine hem de dünyaya çok önemli katkılar sunuyorsunuz. İnşallah büyümeniz artarak devam eder.” övgüsünde bulundu.