KARABÜK (AA) - Bağlantı Elemanları Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) Başkanı Mustafa Tecdelioğlu ve beraberindeki heyet, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarına (KARDEMİR) ziyarette bulundu.

KARDEMİR Genel Müdürü Uğur Yılmaz, 45 kişilik BESİAD heyetini, Eğitim Kültür Merkezi önünde karşıladı.

KARDEMİR filminin izlenmesiyle başlayan ziyarette, kok, yüksek fırınlar, çelikhane tesisleri ve çubuk kangal haddehanesi ile kalite metalurji laboratuvarları gezildi.

Daha sonra yapılan toplantıda, dernek üyeleriyle fabrika arasında iş birliği imkanları değerlendirildi.

Tecdelioğlu buradaki konuşmasında, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde çok sayıda hadde tesisini inceleme imkanı bulduğunu, ancak KARDEMİR'de gezdikleri Çubuk ve Kangal Haddehanesinin teknolojik açıdan bunlar içindeki en modern tesis olduğuna dikkati çekti.

KARDEMİR ile iş birliğine hazır olduklarını belirten Tecdelioğlu, "Bu iş birliğine hem üretici olarak sizlerin hem de son kullanıcı olarak bizlerin ihtiyacı var. KARDEMİR'in üreteceği bağlantı elemanları imalatında kullanılacak kangal kalitelerinin deneme çalışmalarında BESİAD üyesi tüm firmalar adına destek olacağımızın sözünü veriyoruz. Ürün geliştirme çalışmalarını birlikte yapmak istiyoruz." diye konuştu.

BESİAD heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yılmaz da Türkiye ve dünyadaki benzer tesislere göre Çubuk Kangal Haddehanesinin teknolojik üstünlüklerini anlattı.

Yılmaz, "Bu tesiste ürettiğimiz ürünlerin son kullanıcıları sizlersiniz. Bu nedenle sizlerin beklentileri ve önerileri bizim için çok önemli. Bu beklenti ve öneriler, bizim bundan sonraki iş süreçlerimizi belirleyecektir." dedi.