Hisselerinin bir bölümü Hazine'ye devredilecek olan kamu statüsündeki bir bankanın müşterileri dün hesaplarına baktıklarında gözlerine inanamadı.

Bankanın sistemi teknik arıza sonucunda bazı rakamları 100'le çarpmıştı. Bu durum, müşterilere kısa süreli de olsa büyük bir mutluluk yaşattı.

Dün sabah saatlerinde yaşanan teknik arıza sonucunda ATM'den hesabına 1 bin 600 lira ya da 2 bin 800 lira gibi tutarlarda para yatıran müşteriler, hesap bakiyelerinin 160 bin lira ya da 280 bin liraya dönüştüğünü görünce hem şaşırdı hem de mutlu oldu. Ancak bu mutluluk banka yetkililerinin durumu fark etmesiyle sona erdi.

MÜŞTERİLERE TELEFON

Banka yetkilileri, hızla müşterileri arayarak arıza hakkında bilgilendirdi:  "Bankamızın teknik altyapısındaki bir sorun nedeniyle hesabınızda bir yanlışlık yapılmıştı. O nedenle hesabınız kısa süreliğine bloke edildi. Teknik arızanın giderilmesinden sonra hesabınız yeniden kullanıma açılacaktır."

Bazı hesaplar dün öğle saatlerine kadar bloke edilirken, bazı işlemlerin dün akşam geç saatlere kadar yapılamaması banka yetkililerine de gece mesaisi yaptırdı. Hürriyet'in edindiği bilgiye göre, teknik arıza Merkez Bankası'nın yeni EFT sistemine geçiş sırasında olmuş. Arıza kısa sürede giderilmiş. Hiçbir müşterinin mağduriyeti sözkonusu değilmiş.

PİYANGO SEVİNCİ

Ne diyelim. Banka, bazı müşterilerine, yılbaşına sayılı günler kala 1 günlüğüne de olsa piyango kazanmış olma  duygusu yaşattı.